Šobrīd Latvijas mežos zied viens no indīgākajiem augiem Latvijā – aplūko kā tas izskatās un turies pa gabalu!

Lai izvairītos no saskarsmes ar indīgiem augiem mežā, ir svarīgi ievērot dažus piesardzības pasākumus un zināt tos identificēt:

Izglītojieties par indīgiem augiem: Pirms dodaties mežā, uzziniet par vietējās floras indīgajiem augiem un to izskatu. Zināšanas par to, kā izskatās un kur tie aug, palīdzēs jums tos vieglāk identificēt un izvairīties no tiem.

Nēsājiet aizsarglīdzekļus: Ja plānojat doties mežā, īpaši vietās, kur zināms, ka aug indīgie augi, nēsājiet aizsarglīdzekļus, piemēram, garas cimdus vai zeķes, lai aizsargātu roku un kāju ādu.

Lasi vēl: Mūsu ģimenes vismīļākās kotletes! Es ņemu gaļu dūres lielumā un cepu veselu kaudzi. Padalos arī ar noslēpumu

Izvairieties no ziedu un lapu saskares: Nepieskarieties nezināmiem ziediem vai lapām, jo daudzi indīgie augi ir saistīti ar toksiskām vielām, kas var izraisīt alerģiskas reakcijas vai ādas kairinājumu.

Izvairieties no nezināmiem augiem: Ja jums nav pārliecības par kāda auga identitāti, labāk izvairieties no tā un nepieskarieties tam.

6 padomi, kā pareizi kopt ādas izstrādājumus, lai tie ilgāk saglabātu labu izskatu

Rūpīgi nomazgājiet ādu: Ja esat bijis saskarē ar aizdomīgiem augiem, pēc mežā pastaigas rūpīgi nomazgājiet rokas un citas saskarē nonākušās ķermeņa daļas ar ziepēm un ūdeni.

 

Vai tu zini, ko latviešu valodā nozīmē šie vienkāršie vārdi?

Izpildi šo testu un pārbaudi, vai tu zini, ko latviešu valodā nozīmē šie vienkāršie vārdi!

1 / 2

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vārds?

2 / 2

Vai tu zini ko latviešu valodā nozīmē šis vārds?

Your score is

The average score is 79%

0%

 

Pašlaik ir ziedēšanas laiks skaistajiem ziediem parastajā zalktenē, ko bieži sauc arī par meža ceriņu, zalkšu liepu vai drudža liepu. Šis augs ir viens no Latvijas indīgākajiem, un visas tā daļas ir toksiskas.

Tas ir diezgan mazs, ar vasarzaļām lapām, krūms, kas parasti aug vidēji mitrās un daļēji ēnainās meža vietās. Zalktene var sākt ziedēt jau tad, kad zeme vēl ir klāta ar baltu sniega segu. Zalktenes ziedi ir īpaši krāšņi – tie ir sakārtoti zaru galos un paceļas virs zemes, tāpēc tos var ieraudzīt no liela attāluma.

 

Lasi vēl: Iespējams, visefektīvākā kurmju apkarošanas metode; izšķīst no alām kā korķi

Lasi vēl: Tuvāko dienu laikā divas zodiaka zīmes varēs baudīt lielu naudas plūsmu var teikt ”no zila gaisa”

Parasti parastie zalkteņi aug atsevišķi vai nelielās grupās, nevis lielās krūmu grupās. Tos raksturo tievi stublāji ar iedzelteni pelēcīgu, nedaudz grubuļainu mizu un reti, stāvi, elastīgi zari.

 

 

Leave a Comment