“SmartLynx Airlines” 2023.gadā plāno palielināt kravas lidmašīnu skaitu līdz 20

Latvijas aviokompānija “SmartLynx Airlines” papildinājusi savu gaisa kravas lidmašīnu floti ar četrām A321F lidmašīnām, lai nodrošinātu lidojumus Eiropā, Āzijā, Āfrikā un Dienvidamerikā. Plānots, ka 2023.gada pirmajā pusgadā “SmartLynx” flotē būs jau 15 šāda tipa lidaparāti, savukārt līdz gada beigām to skaits varētu sasniegt jau 20 vienības.

“Ziemas sezonā pieprasījums pēc pasažieru pārvadājumiem strauji krīt, savukārt pēc gaisa kravu pārvadājumiem – pieaug. Tādējādi biznesa diversifikācija ļaus mums vieglāk kompensēt ziemas mēnešus. Lai arī sākumā māca šaubas, vai lēmums “SmartLynx” biznesa portfeli papildināt ar kravas pārvadājumiem ir pareizais solis, ar šodienas acīm redzam, ka tas sevi ir attaisnojis,” saka “SmartLynx Airlines” vadītājs Žigimants Surints (Žygimantas Surintas).

Flotes palielināšana ir viens no stratēģiskajiem “SmartLynx” mērķiem, lai jau tuvākajā nākotnē kļūtu par lielāko A321F gaisa kravas lidmašīnu operatoru. A321F piemīt daudzas priekšrocības, jo tam ir vislielākā kravnesība un daudzpusīgākās, klientiem draudzīgākās funkcijas mūsdienu kravas pārvadājumu tirgū. Turklāt A321F ir visefektīvākais pieejamais šaura korpusa kravas lidaparāts, un šī tipa kravas lidmašīnas izvēle akcentē “SmartLynx” apņemšanos nodrošināt ilgtspējīgāku gaisa transportu.

“Jaunās Airbus A321F kravas lidmašīnas ir palīdzējušas mums samazināt lidojumu ekspluatācijas izmaksas līdz pat 15% un nodrošināt līdz pat 20% mazāku degvielas patēriņu salīdzinājumā ar citām šīs klases lidmašīnām, palielinot uzņēmumu konkurētspēju. Šīs lidmašīnas izmanto tādi starptautiski loģistikas uzņēmumi kā DHL, kas ir arī mūsu pirmais kravas pārvadājumu klients. A321F ir pirmās šaura korpusa gaisa kravas lidmašīnas, kurās pārvadājumi tiek veikti apakšējos kravas klājos ar konteineriem, lai samazinātu kopējās piegādes izmaksas, un tieši tāpēc tās šobrīd tirgū ir ļoti pieprasītas,” stāsta Žigimants Surints.

Sagaidāms, ka uzņēmuma kravu pārvadājumu apjomi nākamo divu līdz trīs gadu laikā pieaugs no esošajiem 10% līdz aptuveni 40%. Līdz nākamā gada beigām aviosabiedrība plāno apkalpot vismaz 20 šāda tipa lidaparātus.

Leave a Comment