Pieejams līdz 50% studiju maksas samazinājums augsta līmeņa vadītāju apmācībām

Riga Business School kā RTU struktūrvienība jau septīto gadu nodrošina iespēju saņemt līdz 50% studiju maksas samazinājumu augstākā līmeņa vadītāju apmācībām Executive MBA jeb Executive Master of Business Administration programmai.

Studiju maksas samazinājums tiek nodrošināts valsts un pašvaldību budžeta iestāžu, kā arī nevalstisko organizāciju augstākā līmeņa vadītāju apmācībām ar mērķi veicināt šo vadītāju pilnveidošanos un pārmaiņu vadības prasmju nemitīgu stiprināšanu.

Apmācības ilgst aptuveni divus gadus, un to sākums plānots 2023.gada janvārī, mācībām notiekot reizi mēnesī vienu nedēļas nogali no ceturtdienas līdz sestdienai ieskaitot. Bez 15 pamata un specializētajiem priekšmetiem vai tēmām visu studiju laiku Riga Business School nodrošina arī līderības attīstības praktiskās sesijas un pieredzes apmaiņu šajā jomā. Studijas notiek angļu valodā.

Jānis Grēviņš, Riga Business School direktors:

“Pēdējie divi gadi gan Covid-19, gan Krievijas kara Ukrainā dēļ ir nesuši ievērojamas pārmaiņas ekonomikai un cilvēku labbūtībai. Šobrīd ir ārkārtīgi būtiski stiprināt ne tikai vadītājus privātajā sektorā, bet arī nevalstiskajās organizācijās un valsts un pašvaldību budžeta iestādēs, lai šīs pārmaiņas vadītu. Šis ir laiks, kad pasaules notikumi liek būt tālredzīgiem, apzināties pārmaiņu ātrumu un nenokavēt tās realizēt pārdomāti un ar pozitīvu ietekmi uz sabiedrību. Arī tehnoloģiju straujā attīstība liek vadītājiem nemitīgi pilnveidot savas zināšanas, tāpēc mēs turpinām nodrošināt augstākā līmeņa vadītāju apmācību ar īpašiem nosacījumiem valsts un pašvaldību budžeta iestādēs un nevalstiskajā organizācijās strādājošajiem, jo valsts interešu attīstībā un aizstāvībā tiem ir liela nozīme.”

Margarita Epermane, Bauskas slimnīcas valdes locekle:

“Iestājos Riga Business School Executive MBA programmā, jo neatkarīgi no darba vietas – valsts vai privātajā sektorā, vadītājiem ir jābūt vienlīdz kompetentiem un uz attīstību vērstiem. Tā kā no mūsu lēmumiem ir atkarīga ne tikai mūsu pašu darba vide, bet arī kolēģu un sabiedrības, tas ir jo īpaši svarīgi. Ārstniecības iestāde un slimnīca ir ārkārtīgi sarežģīts mehānisms, kurā nereti ir saglabājušās pagātnes vēsmas, kuras ir laiks mainīt. Taču ikvienu pārmaiņu ir jāprot pareizi ieviest. Pārmaiņu ieviešanā vairumā gadījumu saskaramies ar cilvēku faktoru, kas ir vissarežģītākais pārmaiņu vadības elements. Tādēļ ikvienam vadītājam jāprot un jāpārzina, pirmkārt, sevi un savu lomu, un otrkārt, jābūt prasmei izveidot komandu no dažādiem cilvēkiem un prast ieraudzīt katra cilvēka stiprās puses. Nenoliedzami šajā programmā pozitīvā puse ir arī mācības angļu valodā, kas ir neatņemama mūsdienu vadītāju nepieciešamība.”

Studiju maksas samazinājuma saņemšanai notiek kandidātu pieteikumu izvērtēšana, ņemot vērā ierobežoto studentu skaitu vienā Executive MBA kursā. Uz līdz 50% studiju maksas samazinājumu var kandidēt valsts un pašvaldību budžeta iestāžu, nevalstisko organizāciju vadītāji vai struktūrvienību vadītāji, kā arī diplomātiskajās aktivitātēs iesaistītie valsts pārstāvji. Riga Business School ir tiesības atteikt līdzfinansējumu, pamatojoties uz uzņemšanas komisijas lēmumu. Pieteikšanās termiņš noteikts līdz šī gada 5.decembrim.

Jomas, kādas šajā augstākā līmeņa vadītāju programmā iespējas apgūt, ir organizācijas vadības un uzvedības koncepti, ētika, biznesa ilgtspējas jautājumi, lēmumu pieņemšana, vadības finanšu plānošana, cilvēkresursu vadība, IT stratēģijas un digitalizācijas vadība, kā arī juridiskie jautājumi.

Leave a Comment