Skumja vēsts visai Latvijai – mūžībā devusies talantīgā filmas “Limuzīns Jāņu nakts krāsā” aktrise

Foto – Pexels

Otrdien, 14.maijā ļoti skumja ziņa pāršalkusi Latviju – mūžībā devusies viena no talantīgākajām latviešu aktrisēm, viņa šī gada 22. februārī bija nosvinējusi savu 92.dzimšanas dienu.

Talantīgā aktrise nostrādāja Nacionālajā teātrī no 1952.gada un tur aizritēja viss viņas karjeras mūžs. Viņa spēlēja lieliskas lomas un lepojās ar to, ka ir šī teātra senākā aktrise.

Pasaulē viņa nāca 1932.gada 22.februārī Rīgā, tepat arī mācījusies. Vēlāk studēja Teātra fakultātē un kā jau minēts, pēc tās beigšanas, 1952.gadā uzsāka savu aktrises karjeru Nacionālajā teātrī.

Bija precējusies ar pazīstamo latviešu kino režisoru Aleksandru Leimani. Šajā laulībā nāca pasaulē dēls Aivars, kurš ir slavens mākslinieks – Nacionālās operas un baleta trupas premjers un vadītājs. Savukārt aktrises mazmeita Elza Leimane ir slavena latviešu baletdejotāja.

Izpildi testu par filmām!

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Gribam pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu (tev būs tikai 30 sekundes) un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

Aktrise ir saņēmusi “Triju Zvaigžņu” ordeni, kā arī citas prēmijas par savu darbu ilgo gadu garumā. Spēlējusi neskaitāmas lomas gan teātrī, gan kino – pazīstamākās filmas ar viņas piedalīšanos “Vella kalpi”, “Vella kalpi Vella dzirnavās”, arī “Limuzīns Jāņu nakts krāsā”.

Foto – ekrānuzņēmums (kadrs no filmas “Limuzīns Jāņu nakts krāsā”

Kādā intervijā televīzijā šī aktrise reiz teikusi, ka “lielo klasiku” neesot gan diez ko nospēlējusi, taču katrs ir savs liktenis. Tāpat viņa bija teikusi, ka teātrī ir bijusi tik ilgi, ka piedzīvojusi tos laikus, kad kādi aktieri teātrī ienāk kā bērni, bet vēlāk viņa piedzīvo to, ka viņi jau sākuši sirmot.

Lasi vēl: Vecākais, vidējais, jaunākais – kā bērna dzimšanas secība ietekmē viņa likteni

Baiba Indriksone, pateicoties savām spilgtajām lomām kinofilmās, piemēram, režisora Jāņa Streiča leģendārajā filmā “Limuzīns Jāņu nakts krāsā”, kur viņa atveidoja Olitu Sprēsliņu, Latvijā bija ieguvusi leģendāras, talantīgas un neaizmirstamas aktrises atpazīstamību.

Atvadīšanās no leģendārās aktrises notiks 20.maijā Latvijas Nacionālā teātra Baltajā zālē no plkst. 12:00 līdz 13:00.

Baiba Indriksone pirms 2 gadiem atzīmēja savu 90.dzimšanas dienu:

Leave a Comment