Skumja diena: Mūžībā aizgājusi viena no izcilākajām Latvijas mediķu personībām

Mūžībā aizgājusi viena no izcilākajām Latvijas mediķu personībām. Pirms vienas dienas soctīklos parādījās ļoti skumja ziņa par kādu Latvijas ārstu. 

Ir svarīgi atcerēties!

Cilvēku atdusas vietas tev vajadzētu apmeklēt īpašās dienās, kad dvēseles nolaižas uz vietām, kur atpūšas viņu materiālie veidoli, lai tiktos ar mīļajiem, kas palikuši šai saulē. Citās dienās kapsētās valda dusmīgi gari, kas var nodarīt kaitējumu dzīvai būtnei. Tā uzskata priesteri.

Ir grūti samierināties ar mīļota cilvēka aiziešanu. Aiziešana vienmēr ir negaidīta. Bet, kad bēdas skar personīgi, tās ir grūti pieņemt. Atnākot pie cilvēka atdusas vietas, šķiet, ka tiek apciemots dzīvs cilvēks, tomēr baznīcas pārstāvji uzsver, ka cilvēka dvēsele ir jāatlaiž.

Vakar tika publicēta skumja ziņa, ka 25.maijā mūžībā aizgājusi viena no izcilākajām Jēkabpils mediķu personībām – neirologs, Jēkabpils slimnīcas ilggadējs galvenā ārsta vietnieks Gunārs Kiršbergs.

Gunārs Kiršbergs dzimis Rīgā. Pamatskolas izglītību ieguvis Rīgas 8. pamatskolā. 1951. gadā beidzis Rīgas 1. ģimnāziju ar zelta medaļu. Pēc tam 1957. gadā pabeidza studijas Rīgas Medicīnas institūta Vispārējās medicīnas fakultātē.

Pēc tam sācis darbu Sēlpils lauku slimnīcā. Pārdomājot slimnīcā pavadīto laiku, G. Kiršbergs atzīmēja, ka tā bijusi nenovērtējama mācību pieredze.

Brīvajā laikā no profesionālajiem pienākumiem Gunāram Kiršbergam bija liela pieķeršanās mūzikai. Daudzu gadu desmitu laikā viņš nodarbojās ar savu māksliniecisko darbību, akadēmiskās darbības laikā un visu savu darbību Jēkabpilī sniedza ieguldījumu koros.

Visdziļākā līdzjūtība ģimenei!

 

Leave a Comment