Vai īstie prezidenta amata kandidāti ir Mūrniece, Zīle un Simanovičs?

Viesautores Kristīnes Stalidzānes materiāls

Tā vien izskatās, ka pašreiz izvirzītajiem valsts prezidenta amata kandidātiem nav cerību iekarot Rīgas pili, jo nevienam nav nav tik liels atbalsts, lai saņemtu ievēlēšanai nepieciešamo balsu skaitu. To lieliski apzinās arī politiķi.

Vecrīgā runā, ka aizkulisēs jau tiek piemeklēti potenciālie kandidāti, kurus kā burvju māksliniekam izvilkt no cepures, kad pirmie mēģinājumi tikt pie jauna valsts vadītāja būs izgāzušies.

Kuluāros klīst baumas, ka tiek apsvērts uz galda likt Eiropas parlamenta deputāta Robert Zīles, aizsardzības ministres Ināras Mūrnieces un pašreizējā prezidenta Egila Levita apordeņotā uzņēmēja, Eco Baltia vadītāja, Māra Simanovičs kandidatūras.

Vai šie trīs ir labāki par esošajiem kandidātiem? Piemēram, ko Roberts Zīle zina par Latviju, 16 gadus dzīvodams un strādādams Briselē? Un kā Ināra Mūrniece spēs vadīt visu valsti, ja nespēj tikt galā ar vienu ministriju?

Šaubīgos Māra Simanoviča darījumus ar nodokļiem, izmantojot ziedojumu atlaides, kas it kā tika vāktas Ukrainai, pašlaik izmeklē VID.

Vai tiešām Latvija ir pelnījusi prezidentu, kuru izmeklē par krāpšanu?

Leave a Comment