Šīs Latvijas ģimenes saņems vienreizējo pabalstu Mātes dienā; iesniegumus pieņem līdz 31.maijam

Māmiņas diena ir starptautiski svētki par godu māmiņām, Latvijā tos svin otrajā maija svētdienā. Šim notikumam par godu šīs Latvijas ģimenes saņems bērnu pabalstu lūk, šādā apmērā!

No sākuma atcerēsimies, kas tad īsti ir Mātes diena. 

Mātes diena Latvijā tiek svinēta maija otrajā svētdienā, līdz ar to atceres datums ik gadu mainās. Šie starptautiskie svētki ir paredzēti, lai godinātu visas mātes.

Šajā periodā Latvijā bieži sastopamas jau pirmās pavasara izpausmes, piemēram, tulpes un narcises, kas ir lieliska dāvana jebkurai māmiņai. Visu vecumu bērni dāvina savām mātēm ziedus kā pateicības žestu par viņu nelokāmo atbalstu un dāsnumu visa mūža garumā.

 

Bērnībā mums bija ierasts dāvināt savām mammām paštaisītus apsveikumus ar sirsniņu un ziedu attēliem. Ļoti iespējams, ka šos izsmalcinātos sveicienus māmiņas ir saglabājušas īpašā vietā, ļaujot ik pa laikam tos atcerēties.

Turklāt par neatņemamu Mātes dienas svinību sastāvdaļu kļuvuši piemiņas koncerti, kas notiek skolās un bērnudārzos, kuros bērni dzied, dejo, lasa dzeju par godu māmiņām.

Lasi vēl: “Acis – tavas dvēseles spogulis!”; Tava acu krāsa sevī slēpj maģiskus noslēpumus par tevi

Lai gan ne vienmēr svarīgas ir dāvanas, kuras pasniedzat savai māmiņai. Kā arī ne vienmēr ir iespēja satikt māmiņu šajā svētku dienā. Šādā situācijā lielisks apsveikuma veids var būt telefona zvans un sirsnīga saruna, kas paliks prātā vēl ilgāk, nekā dārga dāvana.

Kāda pašvaldība ir parūpējusies, lai Mātes diena konkrētajās Latvijas ģimenēs būtu vēl lielāka svētku sajūta. Šīm ģimenēm tiks piešķirts vienreizējs Mātes dienas pabalsts.

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment