Sinoptiķi uz šo pēcpusdienu diemžēl saka skarbus vārdus – vai līdz svētkiem kas mainīsies?

Nākamajā nedēļā Latvijā biežāk uzspīdēs saule, un gaiss sasils līdz pat +26 grādiem, taču nokrišņi būs izplatīti plašākā valsts teritorijā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognoze.

Nākamajā nedēļā varam sagaidīt gan lietainākas, gan sausākas dienas. Sākot no svētdienas, siltāka gaisa masa pakāpeniski ieplūdīs no dienvidiem, ievērojami paaugstinot gaisa temperatūru, vietām līdz pat +25..+26 grādiem.

Pirmdien valsts austrumos gaidāmas stipras pērkona lietusgāzes, bet trešdien lietus nokrišņi aptvers visu Latviju. Lai gan saglabāsies lēns vējš, pērkona negaisa laikā tas kļūs brāzmains.

Naktīs nākamajā nedēļā temperatūra būs robežās no +11 līdz +17 grādiem, savukārt dienās gaisa temperatūra sasniegs +21 līdz +26 grādus, ar vēsāku laiku piekrastē.

 

Prognozes par pirmssvētku un svētku dienām vēl var mainīties. Šobrīd aktuālākā informācija liecina, ka vietām varētu būt lietus un vējš var pastiprināties, dažviet brāzmās sasniedzot ātrumu līdz 19 metriem sekundē. Naktīs gaisa temperatūra saglabāsies līdzīga pārējai nedēļai, bet dienās gaiss varētu iesilt līdz +16..+23 grādiem.

Lasi vēl: Mēs jums sarūpējām zupas receptīti, kurai obligāti jābūt Līgo svētkos uz galda! Der pat klāt svētku alum!

Latvijas tuvumā gaidāma ciklonu darbība, kas nozīmē, ka, mainoties to trajektorijai, laika apstākļu prognoze Jāņiem var mainīties. Tas rada nelielu nenoteiktību par svētku laika apstākļiem, tomēr ir cerības uz pozitīvām pārmaiņām.

Leave a Comment