Sinoptiķi Steigšus brīdina par Briesmīgu aukstumu Tuvākajās dienās – Tas ietekmēs visus!

6. maijā Austrumeiropā sāksies spēcīgs aukstuma un sals iestāšanās, kas turpināsies vismaz līdz nākamās nedēļas vidum. Taču interesants jautājums ir, kurās konkrētās vietās šī atdzišana sāksies?

Meteoroloģiskie prognozētāji norāda, ka no ceturtdienas Austrumeiropā sāks atdzist. Diennakts laikā gaidāms, ka temperatūra nepaaugstināsies virs 14 grādiem pēc Celsija, un būs jūtams auksts vējš. Mākoņainums būs biežs, un nakts laikā gaidāms, ka temperatūra kritīs līdz pat 5-7 grādiem virs nulles.

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai zini ko nozīmē šie latviešu žargonvārdi? 

1 / 3

Vai zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 50%

0%

7. maijā, Austrumeiropā mākoņu daudzums būs mainīgs, taču nokrišņi netiek prognozēti. Sinoptiķi brīdina, ka laika apstākļi būs vēl aukstāki nekā iepriekšējās dienās.

Nakts laikā gaidāma zemu temperatūru diapazons no mīnus 2 līdz mīnus 4 grādiem, bet dienā termometrs parādīs tikai 7-9 grādus siltuma. Vēja virziens saglabāsies no ziemeļiem, un tā ātrums svārstīsies no 6 līdz 11 metriem sekundē. Austrumu Eiropas reģionā varētu būt arī nokrišņi, bet nakts temperatūra varētu tuvoties nullei, nepārsniedzot plus piecus grādus.

Lai aizsargātu jūsu augus no iesalšanas, ir vairāki efektīvi pasākumi, ko varat veikt:

1. Pārklājiet augus: Ja ir prognozēta salna, apsekojiet savus dārza augus un pārklājiet tos ar aizsargmateriāliem, piemēram, segām, šūpulīšiem vai speciālām aizsargpārklājumiem, lai novērstu aukstuma iedarbību uz tiem.

Ja jūs cenšaties aizsargāt savus dārza augus no nākamās salnas, ir vērts ņemt vērā vairākus pasākumus, kas var palīdzēt saglabāt to veselību un dzinumus:

1. Pārnesiet iekštelpās: Ja jūsu iespējas atļauj, pirms salnas sākuma pārnesiet savus sīpolus, krūmus un citus dārza augus iekštelpās vai siltumnīcā, kur tie būs aizsargāti no aukstuma un iesalšanas.

2. Apliet ar ūdeni: Pirms salnas iestāšanās izmantojiet ūdens kā aizsardzību. Bagātīgi apliet jūsu dārza augus ar ūdeni. Tas palīdzēs saglabāt siltumu, jo ūdens ir labs siltuma akumulators, un tas arī pasargās saknes no salnas bojājumiem.

3. Pārvietojiet podus: Ja jūsu podi ir viegli pārvietojami, izvietojiet tos tādās vietās, kur tie saņems vairāk siltuma un būs aizsargāti no aukstuma. Piemēram, novietojiet tos pie ēkas sienām vai pagalmā, kur vējš nav tik asāks un ir mazāks aukstuma risks. Šāda vieta var būt ideāla, lai nodrošinātu augiem optimālu vidi pat salnas laikā.

Nākamajās dienās var sagaidīt nedaudz vēsāku laiku, kurā negatīvas temperatūras varētu pavērot zemā augsnē, radot nelielu sals iespējamību. Tomēr dienas laikā termometrs pacelsies līdz 6-11 grādiem, rūpīgi sabalansējot vasarīgu siltumu ar pavasara aukstumu. Vējš turpinās būt klātesošs, un tā ātrums svārstīsies no 5 līdz 10 metriem sekundē, tādējādi veidojot viegli vēsāku atmosfēru.

Eksperti brīdina, ka 6. maijā, naktī var gaidīt vēl vairāk temperatūras pazemināšanos, līdz pat plus diviem grādiem. Dienu noslēgs lietus.

Tomēr, kas notiks Latvijā jau nākamnedēļ? Šim jautājumam sinoptiķi pievērš īpašu uzmanību, radot satraukumu un interesi par nākamajiem laika apstākļiem. Lasiet tālāk, lai uzzinātu vairāk!

Lasi raksta turpinājumu nākamajā lapā

Leave a Comment