Sinoptiķi steidzami brīdina par ļoti spēcīgiem pērkona negaisiem Šodien visā Latvijas teritorijā

Svētdien, 2. jūnijā, Rīgā sagaidāmi ļoti mainīgi laika apstākļi. Dienas gaitā saules stari mijas ar mākoņiem, radot dažādu debesu ainavu. Pēcpusdienā atsevišķi gubu mākoņi attīstīsies par pērkona negaisu, nesot līdzi intensīvas lietusgāzes un iespējamu krusu. Lai arī lielākoties vējš būs vājš, negaisa laikā tas var ievērojami pastiprināties, sasniedzot 20-24 metrus sekundē. Dienas temperatūra paaugstināsies līdz +20 līdz +25 grādiem, nodrošinot siltu un mitru gaisu.

Svētdiena, 2. jūnijs, solās būt īpaši dinamiska, tāpēc iedzīvotājiem jābūt gataviem dažādiem un reizēm ekstremāliem laika apstākļiem. Ieteicams regulāri pārbaudīt laika prognozes un būt uzmanīgiem, it īpaši, uzturoties ārā.

Vai tu zini, ko latviešu valodā nozīmē šie vienkāršie vārdi?

Izpildi šo testu un pārbaudi, vai tu zini, ko latviešu valodā nozīmē šie vienkāršie vārdi!

1 / 2

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vārds?

2 / 2

Vai tu zini ko latviešu valodā nozīmē šis vārds?

Your score is

The average score is 77%

0%

Mainīgie laikapstākļi varētu būtiski ietekmēt ikdienas aktivitātes. Pērkona negaiss var radīt straujus vēja brāzmas, kas ir bīstamas gan gājējiem, gan autovadītājiem. Īpaši uzmanīgiem vajadzētu būt ceļojot pa mežiem vai vietām, kur varētu būt krituši koki. Tāpat arī lietusgāzes var izraisīt īslaicīgus, bet spēcīgus plūdus, kas varētu apgrūtināt pārvietošanos pilsētas ielās.

Neskatoties uz siltajiem laika apstākļiem, kas sola paaugstināt gaisa temperatūru līdz pat +25 grādiem, mitrums un krusas iespējamība var radīt diskomfortu. Ieteicams izvēlēties apģērbu, kas piemērots gan siltam, gan mitram laikam, un vienmēr paņemt līdzi lietussargu vai lietusmēteli.

Tiem, kas plāno pavadīt laiku ārpus telpām, ieteicams izvairīties no atklātām vietām negaisa laikā un meklēt patvērumu drošās vietās. Tāpat jāuzmanās no krusas, kas var radīt ievainojumus un bojājumus īpašumam.

Sekojot līdzi laika prognozēm un pielāgojoties mainīgajiem apstākļiem, varēsiet izbaudīt dienu, nezaudējot drošību un komfortu.

Svētdien, 2. jūnijā, Rīgā gaidāmi dažādi laika apstākļi. Dienas laikā saule mijas ar mākoņiem, veidojot mainīgu debesu skatu. Pēcpusdienā daži no šiem mākoņiem pārvērtīsies par pērkona negaisu, kas var nest intensīvas lietusgāzes un, iespējams, krusu. Kaut arī lielāko daļu dienas vējš būs vājš, negaisa laikā brāzmas var sasniegt 15 metrus sekundē, radot īslaicīgi vētrainus apstākļus.

Dienā gaisa temperatūra sasniegs +22 līdz +24 grādus, nodrošinot patīkami siltu laiku. Tomēr iedzīvotājiem jābūt gataviem straujām laika apstākļu izmaiņām. Negaisa laikā ieteicams izvairīties no atklātām vietām un meklēt patvērumu drošās vietās. Šajā dienā dabas spēki būs neparedzami, tāpēc īpaša modrība būs ļoti svarīga.

Pērkona negaisu laikā ne tikai palielināsies vēja ātrums, bet arī palielināsies nokrišņu intensitāte, radot apstākļus, kas var apgrūtināt ikdienas aktivitātes. Lietusgāzes var būt tik intensīvas, ka īslaicīgi varētu applūst zemākas vietas pilsētā, padarot pārvietošanos sarežģītāku. Tiem, kas plāno pavadīt laiku ārpus telpām, būtu ieteicams rūpīgi sekot līdzi laika prognozēm un būt gataviem pēkšņām pārmaiņām.

Krusa, ja tā parādīsies, var radīt ievērojamus bojājumus augiem, automašīnām un ēkām, tāpēc svarīgi laikus aizsargāt īpašumu un izvairīties no ilgstošas uzturēšanās ārā. Negaisa laikā ir arī palielināts zibens spērienu risks, tāpēc jāizvairās no augstām un atklātām vietām, un labāk uzturēties iekštelpās, kur iespējams.

Leave a Comment