Sinoptiķi pamatīgi apbēdina! Paziņots, kāds laiks Patiesībā gaidāms Jūlija noslēgumā

Jūlija noslēgums solās būt pavisam neparedzams un izaicinošs. Sinoptiķi ir nākuši klajā ar paziņojumu, kas varētu pamatīgi apbēdināt daudzus.

Pēc vēsā un lietainā sākuma jūlijam, daudzi cerēja uz saulainām un siltām dienām, tomēr prognozes liecina par pretējo.

Gaidāmi nepatīkami laika apstākļi, kas varētu izbojāt brīvdienu un atvaļinājumu plānus.

Sākot ar stiprām lietavām un beidzot ar vēsākiem temperatūras rekordiem, šīs prognozes rada bažas ne tikai ikdienas plānu veidotājiem, bet arī lauksaimniekiem un dabas mīļotājiem.

Otrdien vietām Latvijā tveici mazinās lietus un negaiss, liecina jaunākās sinoptiķu prognozes.

Kurzemē diena būs pārsvarā mākoņaina, un vietām gaidāms lietus, tādēļ šajā reģionā gaisa temperatūra sasniegs tikai 20…23 grādus.

Pārējā Latvijas teritorijā temperatūra būs augstāka, sasniedzot 24…29 grādus.

Zemgalē un Vidzemē dienas gaitā var uznākt īslaicīgas lietusgāzes, iespējams arī pērkona negaiss, kas radīs īslaicīgus, bet spēcīgus vēja brāzmas.

Pūtīs lēns, mainīga virziena vējš, bet negaiss var izraisīt brāzmainus vēja pūtienus.

Rīgā lietus iespējamība būs zema, un diena būs pārsvarā saulaina.

Maksimālā gaisa temperatūra galvaspilsētā sasniegs 27…28 grādus, radot vasarīgu un patīkamu laika apstākļu sajūtu.

Tā kā lietus un negaisa iespējamība ir vietēja, ieteicams sekot līdzi jaunākajām prognozēm un būt gataviem iespējamām pārmaiņām laika apstākļos.

Šonedēļ laiks Latvijā būs silts un bieži vien tveicīgs, liecina sinoptiķu prognozes. Dienas temperatūra visu nedēļu pēcpusdienās būs lielākoties 23…28 grādu robežās.

Svētdien dažviet termometra stabiņš varētu sasniegt pat 30 grādus, bet piekrastes reģionos būs nedaudz vēsāks – ap 20…22 grādiem, kas piedāvās atelpu no karstuma tiem, kas atrodas pie jūras.

Ik dienas Latvijā veidosies negaisa mākoņi, tomēr tie skars tikai atsevišķus reģionus.

Otrdien lielāka negaisu iespējamība būs Kurzemē un valsts centrālajā daļā, savukārt trešdien un ceturtdien – valsts centrālajā un austrumu daļā.

Negaisi var būt vietēja rakstura, tāpēc iedzīvotājiem ieteicams sekot līdzi vietējām laika prognozēm un būt gataviem pēkšņām izmaiņām.

Siltas būs arī naktis, ar minimālo temperatūru pārsvarā 13…18 grādu robežās, kas ļaus baudīt patīkami siltus vakarus un mierīgas naktis.

Šī silto nakšu tendence rada labvēlīgus apstākļus vasaras aktivitātēm un vakara pastaigām.

Šīs brāzmas var būt stipras un negaidītas, tāpēc nepieciešams būt piesardzīgiem, it īpaši, ja atrodaties ārpus telpām vai pie ūdens.

Kopumā šī nedēļa solās būt vasarīgi silta un dinamiska, ar dažādām laikapstākļu parādībām, kas atgādina par Latvijas mainīgo klimatu.

Sinoptiķi ir pamatīgi nobažījušies par gaidāmo laiku jūlija izskaņā. Prognozes liecina, ka pērkona negaisi apvienosies ar krietni vēsāku laiku, radot iespaidu, ka vasara ir pēkšņi beigusies.

Pēc salīdzinoši siltā un stabilā jūlija sākuma un vidus, šīs laika pārmaiņas varētu būt negaidītas un nepatīkamas daudziem iedzīvotājiem.

Gaidāms, ka vēsie gaisa masi pārņems lielāko daļu valsts, atnesot līdzi ievērojamu temperatūras kritumu. Dienas laikā termometra stabiņš daudzviet nepakāpsies augstāk par 18…20 grādiem, un naktīs temperatūra var nokristies līdz pat 10 grādiem.

Šāds krasas vēsumu var radīt diskomfortu tiem, kas bija plānojuši pavadīt savas atvaļinājuma dienas pie dabas vai pludmalē.

Taču ar to nekas nebeidzas, jo paziņots, kāds varētu būt Augusta sākums un tas itin nemaz neiepriecina…

Lasi raksta turpinājumu nākošajā lapā

Leave a Comment