Sinoptiķi pamatīgi apbēdina! Paziņots, kāds laiks Patiesībā gaidāms Jūlija noslēgumā

Augusta sākums solās būt vēl vēsāks, un situācija varētu nepatīkami pārsteigt daudzus cilvēkus, jo, kā nekā, pēdējā vasaras mēnesī visi ceram izbaudīt vēl pēdējos karstuma mirkļus.

Pēc sinoptiķu prognozēm, temperatūras kritums būs ievērojams, un vairumā Latvijas teritorijas dienas laikā termometra stabiņš nepakāpsies augstāk par 16…19 grādiem.

Šādas zemākas temperatūras kopā ar iespējamiem vēja brāzmām radīs drēgnuma sajūtu, liekot justies tā, it kā rudens būtu iestājies agrāk nekā ierasts.

Turklāt, arī naktis būs ievērojami vēsākas, ar temperatūru, kas var noslīdēt līdz pat 8…12 grādiem. Šāds straujš temperatūras kritums var radīt diskomfortu, it īpaši tiem, kas plānojuši naktis pavadīt kempingos vai citās āra aktivitātēs.

Jāņem vērā, ka ne vienmēr būs iespējams atgūties no dienas vēsuma arī vakaros, jo pat nedaudz augstākas temperatūras var būt salīdzinoši zemas.

Līdztekus zemajām temperatūrām, sinoptiķi prognozē arī lielāku nokrišņu iespējamību. Lietus un iespējams arī pērkona negaisi var būt bieži viesi augustā, radot mitru un vēsu atmosfēru.

Šāda situācija var būt īpaši nepatīkama tiem, kas plānoja atvaļinājumus pie jūras vai lauku mājās, cerot uz saulainām un siltām dienām.

Lai gan šīs prognozes var šķist vilšanās tiem, kas cerēja uz vasarīgiem laika apstākļiem augustā, ir svarīgi būt gataviem šīm izmaiņām un pielāgot savus plānus.

Ieteicams sagatavoties dažādiem laikapstākļiem, ieskaitot siltu apģērbu un lietusmēteļus, lai nodrošinātu komfortu ārā. Plānojot aktivitātes, būtu vēlams izskatīt alternatīvas iekštelpu iespējas, lai izbaudītu savu laiku neatkarīgi no laika apstākļiem.

Lai gan šobrīd prognozes norāda uz vēsākiem un mitrākiem laikapstākļiem, nedrīkst zaudēt cerību uz atgriešanos pie siltākiem un patīkamākiem laika apstākļiem vēlāk augustā.

Latvijas klimats ir neparedzams, un iespējams, ka vēl būs iespējams izbaudīt dažas saulainas dienas pirms rudens oficiālās iestāšanās.

Tikmēr, sagatavojieties neparedzamajiem laika apstākļiem un izmantojiet visas iespējas, lai pielāgotos un baudītu savu laiku neatkarīgi no laikapstākļiem.

Leave a Comment