Sinoptiķi nāk klajā ar paziņojumu kāds ir gaidāms sniegputeņu mēnesis, februāris: ”Būs skarbi”

Sinoptiķi nāk klajā ar paziņojumu kāds ir gaidāms sniegputeņu mēnesis, februāris. Tiek atklāts, ka šis mēnesis būs ļoti jaudīgs un interesantiem notikumiem bagāts. 

2024. gada februāris solās būt ne tik bargs kā janvāris, taču sniegotāks. Prognozes liecina, ka pēdējais ziemas mēnesis var pārsteigt ar savu maigumu. Taču nokrišņu daudzums gaidāms par aptuveni 30 procentiem lielāks, nekā tam vajadzētu būt.

Lai gan, kā mēs saprotam, viss var mainīties jebkurā brīdī. Spriežot pēc pagājušā gada februāra, tas var vispirms silti palutināt, bet pēc tam atgādināt, ka ne velti tauta to dēvēja par sniegu, lāgā un vējā.

Saskaņā ar Hidrometeoroloģijas centra datiem anomālijas februārī skars vairākus reģionus. Visticamāk Austrumeiropā ziemeļu apgabaliem būs aukstāks nekā pagājušajā gadā.

Kā spēcīgā sniegputenī neapmaldīties?

Spēcīgā sniegputenī pārvietošanās var būt izaicinoša un prasa īpašu piesardzību. Lai izvairītos no iespējamām kļūdām un droši pārvietotos spēcīgā sniegputenī, šeit ir daži padomi:

Uzņemiet precīzu informāciju par ceļa stāvokli: Pirms došanās ceļā, pārliecinieties, ka esat informēti par ceļa stāvokli un laikapstākļiem. Izmantojiet satiksmes ziņas, lai uzzinātu par ceļu aizturēšanu vai iespējamām problēmām.

Lietojiet atbilstošus riepas: Pirms sniega sezonas iestāšanās uzstādiet sniega vai ziemas riepas. Šīs riepas ir paredzētas sniega un ledus apstākļiem, un tās nodrošina labāku saķeri un vadāmību.

Lasi vēl: Latviešu aktiera Intara Rešetina dzīvē pārsteidzošs pavērsiens! Fani samulsuši par redzēto un nezina kā to uztvert

Lasi arī: Es vairs nepērku skābo krējumu: no 1 litra piena pagatavoju savu krējuma mazāk nekā stundas laikā

Pieturieties pie galvenajiem ceļiem: Ja iespējams, pieturieties pie galvenajiem un bieži tīrītajiem ceļiem. Tie var būt drošāki un mazāk pakļauti sniegputenim.

Kas gaidāms Latvijā?

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment