Sinoptiķi ļoti uztraukušies: Latvijā otrdien laikapstākļi var kļūt dažviet pat ekstremāli

Latvijā ir arī bijuši gadījumi ar virpuļviesuļiem, lai gan tie ir salīdzinoši reti. Viens no ievērojamākajiem gadījumiem notika 2001. gada 7. augustā, kad Dobelē tika novērots virpuļviesulis, kas radīja nopietnus postījumus, izraujot kokus ar saknēm un bojājot ēkas.

Šie piemēri liecina, ka Latvija nav pasargāta no dažādiem ekstrēmiem laikapstākļiem, kas var ietekmēt gan cilvēku dzīvi, gan valsts infrastruktūru un ekonomiku.

Šādi notikumi uzsver nepieciešamību pēc efektīvas sagatavotības un reaģēšanas plāniem, lai mazinātu to ietekmi un nodrošinātu cilvēku drošību.

Kas gaidāms?

Otrdien Latvijā saglabāsies karstums līdz pat +30 grādiem, un sinoptiķi prognozē, ka austrumu reģionos veidosies negaisa mākoņi.

Naktī mākoņu būs maz, bet vietām valsts austrumu daļā iespējams īslaicīgs lietus. Pūtīs lēns vējš, un gaisa temperatūra pazemināsies līdz +10…+17 grādiem.

Dienas laikā galvenokārt Vidzemē, Latgalē un Sēlijā iespējams īslaicīgs lietus un pērkona negaiss, kas vietām var atnest stipras lietusgāzes un vēja brāzmas. Lielākoties pūtīs lēns vējš. Maksimālā gaisa temperatūra būs +27…+30 grādi, piekrastes reģionos +22…+26 grādi.

Rīgā otrdien gaidāms saulains laiks, bet dienas otrajā pusē palielināsies iespēja īslaicīgam lietum un pērkona negaisam. Pūšot lēnam vējam, naktī gaisa temperatūra pazemināsies līdz +17 grādiem, piepilsētā līdz +12…+15 grādiem. Dienā gaiss sakarsīs līdz +29 grādiem, bet pie jūras būs vēsāk.

 

 

Leave a Comment