Latviju satricina ļoti skumjas vēsts – Aizsaulē devies ļoti labi zināma personība

Ar dziļu skumju sirdī mums ir jāatzīst, ka esam zaudējuši izcilu personību, kura mūžības ceļos ir devusies. Viņas klātbūtne, darba spējas un aizrautība ir bijusi nepārvērtējama Latvijas sabiedrībai, un viņas ieguldījums mūsu valsts attīstībā un kultūrā ir bijis patiesi milzīgs.

Viņa ne tikai bagātināja mūsu dzīves ar savu darbu, bet arī iedvesmoja daudzas paaudzes ar savu neatlaidību, inteliģenci un cilvēciskumu.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem latviešu vecvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu vecvārdi? 

1 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

2 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

3 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

Your score is

The average score is 44%

0%

Šī izcilā personība ir atstājusi neaizmirstamas pēdas mūsu vēsturē, izcilus sasniegumus un ieguldījumu dažādās jomās, kas ilgi paliks mūsu atmiņās un sirdīs. Viņa bija cilvēks, kura klātbūtne un darbība bija nozīmīga gan nacionālajā, gan starptautiskajā līmenī, vienmēr rūpējoties par mūsu tautas labklājību un nākotni.

Mēs nekad neaizmirsīsim viņas dedzību un vēlmi padarīt pasauli labāku vietu. Viņa sniedza neizmērojamu ieguldījumu izglītībā, kultūrā, zinātnē un sabiedrības labklājībā. Viņas dzīves darbs ir piemērs un iedvesma visiem, kuri cenšas sasniegt izcilību un veicināt pozitīvas pārmaiņas sabiedrībā.

Ar dziļu skumju sirdī informējam, ka mūžībā devies izcilais liliju un dienziežu selekcionārs, Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieris Jānis Vasarietis. Šo skumjo vēsti mums pavēstīja viņa mazmeita Marta Vasariete. Jānis Vasarietis, kura dzīves gājums bija cieši saistīts ar Latvijas vēsturi, aizgāja no mums pirmdienas, 27. maija, rītā, 101 gada vecumā.

Jāņa Vasarieša dzīves stāsts ir bagāts un daudzpusīgs. Viņa bērnība pagāja inteliģentā un pārtikušā ģimenē, kur viņš ieguva izcilu izglītību un apguva piecas svešvalodas, kas atvēra durvis plašākai pasaulei. Viņa tēvs, Fridrihs Zommers-Vasarietis, bija ievērojama personība Latvijas vēsturē. Viņš bija viens no tiem, kas 1919. gadā no jauna izveidoja Studentu bataljonu, un tieši viņa vadībā izdevās noturēt Bermonta vadīto karaspēku Daugavas kreisajā krastā, neļaujot tam šķērsot upi un apdraudēt Latvijas brīvību.

Jānis Vasarietis savas dzīves gaitā kļuva par īstu sava amata meistaru, veltot daudzus gadus liliju un dienziežu selekcijai. Viņa darbi ne tikai bagātināja Latvijas dārzkopības pasauli, bet arī ieguva starptautisku atzinību. Vasarietis bija pazīstams ne tikai kā prasmīgs selekcionārs, bet arī kā cilvēks ar dziļu izpratni par dabas skaistumu un harmoniju. Viņa radītās ziedu šķirnes kļuva par īstu dārgumu daudziem dārzkopjiem un ziedu mīļotājiem visā pasaulē.

Vasarieša dzīve bija piepildīta ar darba mīlestību un neatlaidību. Pat cienījamā vecumā viņš turpināja strādāt, radot jaunas un izcilas ziedu šķirnes, kas iedvesmoja daudzus dārzniekus un botānikas entuziastus. Viņa mūžīgais mantojums dzīvos mūsu dārzos un sirdīs, atgādinot par viņa neizmērojamo ieguldījumu Latvijas dārzkopībā.

Šajā skumjajā brīdī izsakām dziļu līdzjūtību Jāņa Vasarieša ģimenei, draugiem un visiem, kuriem bija tas gods pazīt šo lielisko cilvēku. Lai viņa mūžīgais miers un atstātais mantojums iedvesmo mūs visus turpināt viņa iesākto darbu un cīnīties par skaistāku un labāku nākotni.

Ar dziļu skumju sirdī informējam, ka mūžībā devies izcilais liliju un dienziežu selekcionārs, Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieris Jānis Vasarietis. Vasarietis, kurš savas dzīves laikā radījis iespaidīgas 260 liliju šķirnes, ir atstājis paliekošu mantojumu Latvijas dārzkopības vēsturē. Viņš bija ne tikai liliju šķirņu meistars, bet arī dienliliju selekcijas un popularizēšanas pamatlicējs, tādējādi ievērojami bagātinot Latvijas floras dažādību.

Pēc Latvijas neatkarības atgūšanas deviņdesmito gadu beigās, Jānim Vasarietim tika piešķirts Latvijas Valsts augstākais apbalvojums – Triju Zvaigžņu ordenis. Šis augstais apbalvojums bija tikai viens no viņa nopelniem atzinības pierādījumiem. Vasarietis saņēma arī Nacionālo bruņoto spēku Goda rakstu par nozīmīgu ieguldījumu aviācijas vēstures saglabāšanā un patriotiskās audzināšanas veicināšanā. Viņa dzīves ceļš bija bagāts un daudzpusīgs, liekot akcentu uz vērtībām, kas stiprināja mūsu nacionālo identitāti un lepnumu par savu valsti.

Saglabājot tēva, Lāčplēša ordeņa kavaliera Fridriha Zommera-Vasarieša piemiņu, Jānis Vasarietis aktīvi iesaistījās izglītības darbā, regulāri viesojoties skolās. Viņš aizrautīgi stāstīja par Latvijas Brīvības cīņām, veicinot patriotisko audzināšanu un atgādinot jaunajām paaudzēm par mūsu tautas vēstures nozīmīgajiem notikumiem. Šī dedzīgā vēlme izglītot un iedvesmot nākamos Latvijas pilsoņus bija nozīmīga viņa dzīves misijas sastāvdaļa.

Leave a Comment