Kādā krāsā krāsot sienas mājoklī, lai tu un tava ģimene tajā justos omulīgi: iesaka psihologi

Krāsai ir spēcīga spēja ietekmēt mūsu garastāvokli. Daudzi no mums visiem spēkiem cenšas izvēlēties savam mājoklim krāsu, kurai būtu patiesi pozitīva ietekme. Tātad, kādas krāsas padarīs tavu istabu mājīgu un omulīgu, bet tevi pašu un tavus mīļos – laimīgus?

Pats svarīgākais krāsas izvēlē ir tava personīgā attieksme pret to. Krāsas tonim vajadzētu palīdzēt justies tev ērti un mierīgi, kā arī radīt tikai labas emocijas un atmiņas. Krāsas izvēle ir ļoti personiska lieta, un tavs galīgais lēmums ietekmēs to, cik lielā mērā tu mīlēsi savu mājokli.

Ir daži pamatprincipi, kas palīdzēs tev izvēlēties pareizo virzienu. Tev jāsaprot, vai centies radīt ideālu atmosfēru, vai arī vēlies piešķirt telpai noteiktu emocionālu efektu. Vēl viens svarīgs faktors ir gaisma.

 

Pārbaudi savas zināšanas par animācijas filmu tēmu!

Vai tu spēj atpazīt pēc viena kadra, kas šī ir par animācijas filmu?

1 / 3

Vai tu pēc viena kadra vari pateikt, kas ir šī animācijas filma?

2 / 3

Vai tu pēc viena kadra vari pateikt, kas ir šī animācijas filma?

3 / 3

Vai tu pēc viena kadra vari pateikt, kas ir šī animācijas filma?

Your score is

The average score is 71%

0%

Košas debeszilas krāsas

Zilās debess nokrāsas piešķirs tavai telpai karstu saulaino dienu atmosfēru visa gada garumā. Ja debeszilā krāsa tevi iepriecina, jo atgādina par saules pielietu, tev tīkamu dienu, šī krāsa tev būs lieliski piemērota.

Zilā krāsa patiešām izraisa daudz emociju – gaišāki toņi ir atbildīgi par mierpilnu atmosfēru, bet tumšāki – par inteliģenci. Zilā krāsa bieži tiek uzskatīta par nomierinošu un skaistu krāsu, tāpēc gaiši zila ir ideāli piemērota guļamistabai (apsver “Light Blue” vai “Parma Grey” izmantošanu). Ja telpā mācies vai veic radošu darbu, mēģini tur integrēt šīs krāsas tumšo paleti.

Dabiski zaļie toņi

Zaļā ir galvenā dabas un ielas krāsa. Tās toņi var piešķirt interjeram mieru un rāmumu, tāpēc zaļo var izmantot jebkurā mājokļa telpā, bet īpaši piemērota tā ir guļamistabām un viesistabām. Dabiskās krāsas simbolizē izaugsmi un uzplaukumu, tāpēc tu vienmēr jutīsies gatavs pārmaiņām un atjaunotnei.

Smeļoties iedvesmu no dabas, izpēti visu zaļo toņu gammu, sākot no meža zaļumam līdz olīvu un pistāciju nokrāsām. Telpu var ļoti vienkārši izdaiļot, novietojot tajā augus Tāpat kā zilā krāsa dažādi zaļie toņi ar akcentiem piešķirs monohromatiskajai krāsu shēmai dziļumu un tekstūru.

Nākošās krāsas skaties lasot tālāk

Leave a Comment