Sinoptiķi iesaka gatavoties sliktākajam: Pēc divu gadu pārtraukuma Jāņos gaidāmi ļoti nepatīkami laikapstākļi

 

Pēc iepriekšējiem diviem gadiem, kad gan Līgo diena, gan Jāņu nakts un diena visā Latvijā bija ar sausu, saulainu un turklāt siltu laiku, šogad prognozes liecina, ka Jāņu laikā visā Latvijā gaidāms lietus.

Iepriekšējos gados daudzviet Latvijā šajā laikā valdīja patiesi brīnišķīgs laiks, kas ļāva svinēt svētkus brīvā dabā, baudīt ugunskura siltumu un vērot Līgo nakts debesis, kurās bieži vien nebija neviena mākoņa. Cilvēki varēja pavadīt Jāņu nakti pie dabas, peldēties ezeros un upēs, kā arī piedalīties dažādās tradicionālajās aktivitātēs bez jebkādām laikapstākļu radītām neērtībām.

Noskaidro savas zināšanas par latviešu vecvārdiem!

Izpildi šo ātro testu un noskaidro kā tu pārzini latviešu vecvārdus! 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

Your score is

The average score is 53%

0%

Tomēr šogad sinoptiķi brīdina, ka Latvijas svētku laikā būs jārēķinās ar mitriem un iespējams pat vēsākiem laikapstākļiem. Šādas prognozes var ietekmēt gan svētku organizēšanu, gan to norisi.

 

Laiks mainīsies strauji:

Daudzi cilvēki, kuri bija plānojuši svinības ārpus telpām, varētu būt spiesti mainīt savus plānus un meklēt alternatīvas vietas svētku svinēšanai. Lietus var ietekmēt arī tradicionālās ugunskura kurināšanas iespējas un citas āra aktivitātes.

Laikapstākļu maiņa varētu radīt papildus izaicinājumus tiem, kas piedalās brīvdabas tirgos un citos publiskos pasākumos. Lietus un vēsāks laiks varētu samazināt apmeklētāju skaitu un ierobežot iespēju baudīt pilnvērtīgi Jāņu svētkus.

Tomēr daudzi svētku cienītāji noteikti neatteiksies no iespējas svinēt, pielāgojot savus plānus laikapstākļiem un meklējot iespējas, kā baudīt svētkus arī lietainā laikā.

Neraugoties uz lietainajām prognozēm, Jāņu svētku gars paliek nemainīgs. Latvijas iedzīvotāji vienmēr ir pratuši pielāgoties dabas untumiem un atrast veidus, kā svinēt kopā ar ģimeni un draugiem.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Leave a Comment