Solis uz gaišāku nākotni: ko mainīs Zemeņu Mēness 2024. gada 21. jūnijā

Astroloģiskais notikums liks ikvienam atbrīvoties no pagātnes un sākt dzīvot jaunu dzīvi. Par Zemeņu Mēnesi sauc pirmo vasaras pilnmēnesi. Šajā fāzē 2024. gada 21. jūnijā ieies mūsu planētas Zemes pavadonis.

Šī diena tiek uzskatīta par enerģētiski spēcīgu. Tajā ir patīkami pabeigt iesāktās lietas un izvirzīt jaunus mērķus. Šī gada pilnmēness būs nozīmīgs notikums, kas nesīs īpašu enerģiju un iespējas.

Kā Zemeņu Mēness ietekmēs cilvēku dzīvi, ekskluzīvi pastāstīja ezotēriķe Adelīna Panina.

Kāpēc Zemeņu Mēness ieguva šādu nosaukumu

Kāpēc vasaras pirmais pilnmēness ieguva tik garšīgi romantisku nosaukumu? Senās Ziemeļamerikas indiāņu ciltis aktīvi sekoja Mēness fāzēm. Pēc eksperta teiktā, vasaras pirmā pilnmēness iestāšanās brīdis sakrita ar ogu ražas novākšanu, tāpēc senie astrologi to iesaukuši par Zemeņu mēnesi.

 

Pastāv arī otra nosaukuma “Zemeņu mēness” izcelsmes versija. Daži astrologi apgalvo, ka parādība tika nosaukta sarkanās, gandrīz zemeņu krāsas dēļ, kādā Mēness vasaras sākumā iekrāsojas debesīs.

Lasi vēl: Jaunas salnas, krusa un tropiskas lietusgāzes: Austrumeiropu nedēļas atlikušajā daļā gaida neparasti laikapstākļi

Šādu netipisku nokrāsu Zemes pavadonis iegūst, pateicoties Saulei, kas šajā laikā Mēnesi izgaismo no īpaša leņķa.

Citās tautās šai parādībai ir ne mazāk interesanti nosaukumi. Piemēram, ķīniešiem tas ir Lotosa Mēness, bet planētas dienvidu puslodes iedzīvotājiem – Aukstais jeb Ozola Mēness. Viduslaiku eiropieši pirmo vasaras Pilnmēnesi dēvēja par Medus jeb Rozā Mēnesi.

Daudzām tautām apaļā spīdekļa diska parādīšanās debesīs bija nozīmīgs notikums. Šajās dienās tika rīkoti valsts svētki un svinības.

Ir valstis, kurās tradīcija svinēt Zemeņu Mēness parādīšanos joprojām ir dzīva. Piemēram, Šrilankas iedzīvotāji joprojām godina šo gadsimtiem seno paražu.

2024. gada 21. jūnijā salas iedzīvotāji svinēs vienu no svarīgākajiem budisma svētkiem – Poson Poja. Posona svētku laikā ir aizliegts pārdot gaļu un al****s dzērienus. Ticīgie piedalās reliģiskos rituālos un papīra laternu palaišanā.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Kad redzēt Zemeņu mēnesi

Pēc eksperta teiktā, Zemeņu mēnesi būs iespējams redzēt 21. jūnijā plkst. 4.00.

Pilnmēness būs Mežāža zīmē. Tas piešķirs īpašu enerģiju, kas saistīta ar neatlaidību, apņēmību un ambīcijām.

Kādi notikumi gaidāmi 2024. gada 21. jūnija Zemeņu Mēnesī

Daudzi astrologi saka, ka Zemeņu Mēness ir saistīts ar divu gaismekļu – Mēness un Saules – opozīciju. Cilvēks ir nesaraujami saistīts ar dabu un kosmosu, tāpēc šajā periodā viņa dvēsele tiek pretstatīta prātam, bet iekšējā pasaule – ārējai pasaulei.

Pilnmēness laikā parādās visu to pūļu un centienu rezultāti, kurus cilvēks ieguldījis savā iecienītajā nodarbē. Darbs noteikti dos savus augļus.

Zemeņu Mēness ir iespēja kardinālām pārmaiņām. No šīm pārvērtībām nevajadzētu baidīties. Līdz ar jaunu uzdevumu, kas pirmajā mirklī var šķist grūts un neiespējams, nāks motivācija un spēks risināt uzdotos jautājumus.

Ir jābūt uzmanīgiem lēmumu pieņemšanā, patstāvīgi un pārdomāti jānosaka prioritātes. Izvairieties no impulsīvas rīcības, neskatoties uz nestabilo emocionālo stāvokli.

Mēness fāze var ietekmēt cilvēkus. Zinātniski pētījumi un tautas ticējumi liecina par vairākām iespējām, kā Mēness fāzes varētu ietekmēt cilvēku uzvedību.

Lasi vēl: Atstāj ledusskapī glāzi ūdens ar sodu: noslēpums, kas atrisinās uzreiz 2 problēmas

Pilnmēness laikā ir novērota paaugstināta aktivitāte un bezmiegs. Daži pētījumi norāda uz paaugstinātu gadījumu skaitu šajā periodā. Mēness cikls var ietekmēt arī emocionālo stāvokli, radot svārstības noskaņojumā un enerģijas līmenī.

Tomēr zinātniskie pierādījumi par šo efektu joprojām ir pretrunīgi, un daudzi uzskata, ka ticējumi par Mēness ietekmi bieži balstās uz placebo efektu un kultūras mītiem.

 

Leave a Comment