Sinoptiķi ceļ trauksmi par gaidāmo laiku uz otrdienas nakti! Ieteicams atteikties no āra aktivitātēm

Vai pavasarī Latvijā ir pērkona negaiss?

Jā, pavasarī Latvijā var rasties pērkona negaiss. Pavasarī klimatiskie apstākļi bieži ir mainīgi, un tas var izraisīt atmosfēriskās nepastāvības, ieskaitot pērkona negaisus. Kad siltā gaisma satiekas ar aukstāku gaisu, tas var izraisīt atmosfēriskās nevienmērības un nokrišņus, ieskaitot pērkona lietu ar negaisu.

Pavasarī pērkona negaisi nav tik bieži kā vasarā, bet tie ir iespējami, it īpaši tad, ja ir spēcīga atmosfēriskā nestabilitāte un karsti un auksti fronti saduras. Šādos gadījumos pavasaris var būt laika posms, kad redzami biežāki pērkona negaisi, kā arī citas atmosfēriskas parādības.

 

Lasi vēl: Latvijas viena no lielākajām bankām plāno dāvināt naudu šiem iedzīvotājiem svētkos!

Nakts laikā debesis kļūs arvien mākoņainākas, un nakts otrajā pusē rietumu un centrālajos rajonos gaidāms lietus, vietām var būt arī pērkona negaiss.

Vējš pūš lēni, un dažās vietās var veidoties migla. Gaisa temperatūra naktī saglabāsies ap +7…+12 grādiem, bet piekrastē tā būs zemāka, svārstoties starp +3…+8 grādiem.

Lasi vēl: Kas noteikti jāpaveic pavasarī, lai šogad tavā mazdārziņā nebūtu gliemežu

Rīgā naktī mākoņu skaits pakāpeniski pieaugs, un rīta gaitā ir prognozēts lietus. Vējš būs lēns, un gaisa temperatūra nokritīs līdz +10…+12 grādiem.

 

 

Leave a Comment