Sinoptiķi brīdina visus iedzīvotājus par gaidāmo laiku tuvākajās dienās! Gaidāma pamatīga Vētra un sniega sega

Nakts un rīta stundās tiek prognozēta gaisa temperatūra robežās no -1 līdz -9 grādiem pēc Celsija, savukārt dienas laikā termometri parasti nepakāpsies augstāk par +2..-3 grādiem. Šīs norādes par laikapstākļiem ir tikai prognozes un var tikt grozītas atkarībā no faktiskajiem notikumiem.

Tuvojoties nedēļas vidum, prognozēts, ka uz mūsu reģionu tuvojas ciklons, pavadoties nokrišņiem un dzīvīgām vēja brāzmām. Gaidāms, ka gaisa temperatūra periodiski paaugstināsies virs nulles. Pastāv pat iespēja, ka vēja spēks sasniegs vētras līmeni, radot stipras vētras parādības, tāpēc būs jābūt ļoti uzmanīgiem pilnīgi visiem. Tāpat ziņots, ka nokrišņi gaidāmi ļoti intensīvi.

Ņemot vērā aktuālo “Global Forecast System” prognozi, ir paredzēts, ka novembra beigās lielāko daļu Latvijas segs sniega klātne, kurai vietām var būt ievērojama biezums, pārsniedzot desmit centimetrus.

Jau iepriekš informēts par to, ka Latvijā provizoriski ir uzsākusies meteoroloģiskā ziemas sezona. Šī sezona tiek uzskatīta par sākušos, ja diennakts vidējā gaisa temperatūra piecas dienas pēc kārtas saglabājas zem nulli, un šī perioda sākums ir norēķinu diena. Tas liecina par iestājošos ziemas ietekmi uz laikapstākļiem, kas var radīt papildu izaicinājumus ikdienas dzīvē un pārvietošanos.

Leave a Comment