Sinoptiķi brīdina, ka rīt būs bīstami atrasties ārā jo īpaši Latvijas galvaspilsētā – Rīgā

Rīt visā Latvijā gaidāmi bīstami laikapstākļi, tomēr sinoptiķi visvairāk bažījās par Latvijas galvaspilsētu, Rīgu, jo tur būs spēcīga stihija. Tiks izsludināti arī brīdinājumi.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdina, ka brīvdienās visā valstī gaidāma snigšana un stiprs vējš. Valsts lielākajā daļā tiks izsludināts dzeltenais brīdinājums par stipru vēju, piekrastē gaidāmas ļoti spēcīgas brāzmas.

Dzeltenais brīdinājums tiks izsludināts arī par stipru snigšanu. Ļoti iespējams, ka vietām ļoti stipri snigs, ko pavadīs putenis, tāpēc spēkā būs oranžā līmeņa brīdinājums. Lielākais nokrišņu daudzums gaidāms Vidzemē.

Lasi vēl: Marts būs ļoti grūts mēnesis 3 zodiaka zīmēm: jums gaidāmas nepatikšanas un pat spēcīgi konflikti

Sagaidāms, ka piektdien virs Botnijas līča veidosies ciklons, kas virzīsies uz dienvidaustrumiem. Sestdien Igaunijā un svētdien Latvijā gaidāms stiprs vējš un sniegs. Daudzviet gaidāma 5-9 centimetru snigšana, stiprāk snigs centrālajos un austrumu rajonos.

Sinoptiķi brīdina, gan gājējus, gan autovadītājus par ekstremāliem laikapstākļiem. Vēlams bez īpaša iemesla ārā nedoties un šo sniega vētru pavadīt siltumā, mājās.

 

Leave a Comment