Šim politiķim Covid-19 atstājis pamatīgas sekas veselībā: ”Viņš vēl joprojām atrodas pie sistēmām”

Aivaram Lembergam atkal ir negatīvs Covid-19 tests, taču atklājies, ka slimības laikā vīruss nopietni bojājis trešo daļu plaušu, Neatkarīgā noskaidroja no A. Lemberga tuviniekiem.

Pagājušajā nedēļā pēc negatīvā Covid-19 testa Cietumu slimnīcas ārsti Olainē turpinājuši veikt A. Lemberga veselības stāvokļa izmeklējumus. Lai gan Cietumu slimnīcas rentgens neko aizdomīgu plaušās nav atklājis, gaidītā atlabšana nav sekmējusies.

Piektdien A. Lembergs aizgādāts uz Dobeles pilsētas slimnīcu, lai tur veiktu Olainē nepieejamo pakalpojumu – plaušu datortomogrāfiju. Dobelē izmeklēšanā atklājies, ka Covid-19 vīruss A. Lembergam bojājis trešdaļu plaušu, raksta nra.lv

Lasi vēl: Latviešu mūziķis saskāries ar nopietnām veselības problēmām: ”Tika izmantots pat elektrošoks”

Pēc veiktās izmeklēšanas viņš atgādāts atpakaļ Olainē uz Cietumu slimnīcu un ievietots vairs ne korpusā, kur atlabst ar kovidu sirgstošie, bet gan tajā, kur tiek ārstēti pacienti ar pārējām slimībām. Slimnīcā A. Lembergs joprojām atrodoties pieslēgts pie intensīvās terapijas sistēmām.

Jāatgādina, ka A. Lembergs pirms inficēšanās ar Covid-19 vairākkārt lūdza viņam nodrošināt balstvakcīnu, taču Eiropas Zaļu aģentūras un Latvijas Imunizācijas valsts padomes rekomendācijām atbilstoša pote viņam tā arī netika piešķirta.

Viņa ārstēšanai Olaines ārsti lēmuši izmantot medikamentu “Dexametazon”. “Wikipedia” norādīts, ka “Deksametazons” ir glikokortikoīdu medikaments, ko lieto reimatisko problēmu, vairāku ādas slimību, smagu alerģiju, astmas, hroniskas obstruktīvas plaušu slimības, krustu, smadzeņu pietūkuma, acu sāpju pēc acu operācijas, augšējās dobās vēnas sindroma un tuberkulozes antibiotiku ārstēšanai.

Šo preparātu aicina izvairīties lietot šādiem cilvēkiem – lasi tālāk

COMMENTS

Leave a Comment