Šī metode darbojas 100%: lūk, kā jūs varat noteikt, vai augsne jau ir pietiekami sasilusi priekš sēklām

Ārā jau ir īsts pavasaris. Temperatūra ir paaugstinājusies, sniega vairs nav, putni dzied. Rokas tik vien stiepjas, lai ātri sāktu darbu pie dārzeņu dārza.

Taču pirms tam ir jāpārliecinās, vai zeme ir pietiekami silta. Pretējā gadījumā visas pūles būs veltīgas.

Dažādiem klimatiskajiem apstākļiem un dažādiem augiem ir atšķirīgs sējas un stādīšanas laiks. Piemēram, tomātus un sīpolus var stādīt dažādos laikos. Arī citus dārzeņus.

Kad laikapstākļi ir kļuvuši tik neprognozējami, ir grūti koncentrēties uz konkrētiem datumiem kalendārā. Dārzkopji cenšas pievērst lielāku uzmanību gaisa un augsnes temperatūrai. Bet kā saprast, ka zeme jau ir sasilusi līdz 10 grādiem vai vairāk?

Protams, var izmantot speciālu termometru vai daudzfunkcionālu analizatoru. Piemēram, parastiem dārzu īpašniekiem tiek pārdoti lēti augsnes termometri. Tomēr, ja nevēlaties tērēt papildu naudu, ir vēl viena pārbaudīta metode.

Jūs varat noskaidrot, vai augsne ir gatava stādīšanai vai sēšanai, to analizējot. Tiklīdz zeme būs pietiekami silta, parādīsies pirmās nezāles. Tām noteikti nav nepieciešams termometrs, lai zinātu, ka ir pienācis laiks augt.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu žargonvārdi? Noskaidrosim!

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

 

Your score is

The average score is 54%

0%

Pievērsiet uzmanību nezālēm kas tikko parādījušās. Tiklīdz zemes virsmu klāj dzinumi, varat sākt dārzeņu stādīšanu. Taču tas neattiecas uz aukstumizturīgām kultūrām, jo tās var stādīt agrāk.

 

 

Leave a Comment