Sēru vēsts pāršalc Latviju: pēkšņi mūžībā aizsaukts talantīgs latviešu pianists

Ļoti skumja ziņa piemeklējusi Latviju. Pēkšņi mūžībā aizsaukts talantīgs, cienījams, visu mīlēts latviešu pianists.  Šīs ir milzu sēras visai Latvijai un tās iedzīvotājiem. 

Kas ir pianists?

Persona, kas uzstājas uz klavierēm, ir pazīstama kā pianists.

Ņemot vērā, ka lielākā daļa Rietumu mūzikas ietver klavieres, pianistiem tiek piedāvāts plašs stilu un repertuāra klāsts, no kuriem izvēlēties, kas ietver tradicionālo klasisko mūziku, džezu, blūzu un dažādas populārās mūzikas formas, piemēram, rokenrolu. Turklāt lielākajai daļai pianistu zināmā mērā ir iespēja spēlēt citus taustiņinstrumentus, piemēram, sintezatoru, klavesīnu, čellu un ērģeles.

Mūsdienu klasiskie pianisti savu profesionālo dzīvi velta jaunu skaņdarbu izpildei, dokumentēšanai, instruēšanai, izpētei un asimilācijai, lai paplašinātu savu pieredzi.

Atšķirībā no saviem 19. gadsimta priekšgājējiem, viņi reti iesaistās transkripcijas vai kompozīcijas darbībā. Lai gan daži koncentrējas uz pavadošo vai kamermūziku, neliela daļa klasisko pianistu uzstājas tikai kā solisti.

Diemžēl aizsaulē devies latviešu talantīgais mūziķi, pianists Andrejs Zelčs. Par Andreju saka tā:” Viņš ir gan Daugavpils biznesa inkubatora vadītājs, gan uzņēmējs, gan mūziķis, gan ģimenes cilvēks un dažkārt arī šefpavārs.”

 

“Bijām kursabiedri konservatorijā, tad devāmies latviskot kultūras dzīvi Daugavpilī jau kā jaunie speciālisti Daugavpils mūzikas vidusskolā. Arī kaimiņi pedagogu kopmītnēs. Andrejs – mūziķis “no Dieva”, stāsta Zelča kādreizējais kursabiedrs.

Lasi vēl: Ļoti skumjas ziņas – aizsaulē devies viens no populārākajiem TV raidījumu vadītājiem

Visdziļāko līdzjūtību ģimenei!

 

Leave a Comment