Sēru vēsts: Latvijā traģ**ki iet bojā 14 gadus vecs zēns; izskan arī iespējamā versija

Izskanējusi sēru vēsts diemžēl šeit pat pie mums, Latvijā Latvijā traģ**ki iet bojā 14 gadus vecs zēns. Izskan arī iespējamā versija, kādēļ tā notika. 

 

Kas ir dvēsele?

Vispārīgākajā nozīmē cilvēka gars ir nemateriāla nemirstīga būtība, kas ir dievišķā sākuma izpausme cilvēkā. Turklāt saskaņā ar lielāko daļu doktrīnu tieši šajā būtībā atrodas cilvēka apziņa. Gars bieži tiek pretstatīts ķermenim.

Mūsdienu ticība dvēselei radās no spekulācijām par īpašu spēku, kas dzīvo augu, dzīvnieku un cilvēku ķermenī.

Citiem vārdiem sakot, šī ideja bija pirmā atbilde uz jautājumu: “Ar ko dzīvais atšķiras no nedzīvā?”. Jau no paša gara idejas pirmsākumiem to saistīja ar elpu, kas ir dzīvajos, bet nav dzīvajos. Šī ideja attīstījās tālāk.

Drīz vien cilvēki sāka saistīt sapņus un garu, acīmredzot par izejas punktu izmantojot to, ka abi ir nemateriāli. Viņi uzskatīja, ka caur sapņiem dvēsele var ceļot atsevišķi no ķermeņa. Šis ticējums kļuva par vienu no šamanisma prakses avotiem.

 

Diemžēl sēru vēsts no Smiltenes. Vadot mopēdu bojā gājis 14 gadus vecs jaunietis. Viena no avārijas seku lieciniecēm, bija klāt, kad pusaudža dzīvība izdzisa.

“Kad pieskrēju pie jaunieša, viņš gulēja zemē un raustījās. Nekavējoties izsaucām “ātro” palīdzību. Viņam gāzās ārā As**is pa muti, vēlāk arvien retāk, līdz beigās viņš vairs vispār nekustējās. Kad mediķi noņēma ķiveri, nekas vairs nefunkcionēja,” stāsta kāda  veikala pārdevēja.

Jaunietis, vadot mopēdu, zaudēja kontroli un sadūrās ar priekšā braucošo automašīnu Volkswagen. Saistībā ar notikušo varas iestādēs ir uzsākta kriminālprocesa izmeklēšana un notiek notikuma apstākļu noskaidrošana.

Tomēr aculieciniece apgalvo, ka vieglajai automašīnai nav konstatētas bojājumu pazīmes un iespējamā sadursme starp mopēdu un Volkswagen nav notikusi.

Apstākļi potenciāli varētu būt šādi: vieglā automašīna apstājās pirms nokļūšanas uz gājēju pāreju, pēc tam mopēda vadītājs, kurš atradās aizmugurē, mēģināja izvairīties no saskares ar transportlīdzekli, manevrējot uz ietves. Turklāt starp apstākļiem tika noskaidrots, ka mopēds varētu būt nefunkcionējošs, ko atklāja pusaudža paziņas teikdami, ka tam bija ļoti sliktas bremzes.

 

Visdziļāko līdzjūtību jaunieša ģimenei!

Leave a Comment