Sens dienas ticējums: ko jums vajadzētu darīt 27. martā, lai bagātība pie jums liptu kā magnēts

27. martā pareizticīgo baznīcās piemin svēto Nikeforu, kurš dzīvoja VIII-IX gadsimtu mijā. Tautas kalendārā tā ir Nikifora diena. Senos laikos šajā laikā cilvēki baidījās iet uz mežu un aizdot naudu. Pastāstīsim, kāpēc.

27. martā pareizticīgie kristieši godina Konstantinopoles patriarhu, kurš dzīvoja VIII-IX gadsimtā. Ir zināms, ka viņš vienmēr atbalstīja pareizticību un aizsargāja ikonas.

 

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu populārie žargonvārdi? 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 40%

0%

Tautas kalendārs: Ņikiforova diena

Ņikiforova dienā mūsu senči devās uz baznīcu, kur lūdza Dievu un aizdedzināja svecītes par godu augstāk stāvošajiem. Pie svētā viņi vērsās pēc padoma bērnu audzināšanā, lūdza stiprināt dvēseli un ķermeni.

Ņikiforova dienu sauca par īpašu dienu. Cilvēki zināja, ka Nikiforova dienā ūdenim piemīt neticams dziedinošs spēks un tas var aizdzīt jebkuru kaiti. Tāpēc no rīta viņi kurināja pirti, bet pēcpusdienā par pienākumu uzskatīja kārtīgu pēršanos pirtī.

 

Ņikiforova diena ir ideāli piemērota ģimenes tikšanās reizēm. Senos laikos saimnieces gatavoja gardus ēdienus, lai Nikiforova dienā palutinātu mājiniekus un radiniekus. Uz galda tika celti gavēņa ēdieni, kuros viņas ieguldīja daudz dvēseles un izdomas.

Vecākie stāstīja, ka Ņikiforova dienā droši var droši savās mājās laist mājdzīvniekus. Viņi atradīs savu vietu ģimenēs, sagādās prieku saviem saimniekiem un būs uzticami aizbildņi.

Lasi vēl: Kas notiek ar dzīvnieku dvēselītēm pēc mīluļu došanās pasaulē? Par šo reti runā, jo tas ir sāpīgi

Ņikiforova dienā cilvēki gaidīja zosis. Tika uzskatīts, ka, ja tās ieradīsies 27. martā (13. martā pēc vecā stila), gads būs neticami ražīgs. Ja zosis sāk “skalot” ūdenī, tas nozīmē, ka siltums ir pavisam tuvu.

Bet ko nevar darīt?

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment