Šeit izsludina ārkārtas evakuācijas stāvokli, saistībā ar šo bīstamību

Japānā divi miljoni cilvēku nolēmuši evakuēties, taifūna Nanmadol katastrofālās ietekmes dēļ. Medijs IA Prima Media ziņa, ka glābšana ir piedāvāta Kagošimas, Mijadzaki prefektūru un Kjušu salas iedzīvotājiem.

Taifūns Nr.14 jeb “Nanmadols” jau daļēji pārņēmis Japānas salas. Tiek ziņots, ka vētras centrā vēja ātrums sasniedz 198-270 km/h. Bet rajonos, kur plosās ciklons, vēja ātrums ir 50-70 m/s.

Saskaņā ar Reuters sniegtajiem datiem, Kjušu salā 18. septembrī diennakts laikā nolijuši vairāk nekā 400 mm nokrišņu. Bet Šikoku salā – līdz pat 500 mm. Vēja brāzmas jau sagāzušas autobusu pieturas un turpina izsit māju logus.

“Vilcienu operatori un aviokompānijas atcēluši reisus, bet mazumtirdzniecības veikalu ķēde Seven-Eleven Japan uz laiku slēgusi aptuveni 950 veikalus.

Lasi vēl: Valsts policija izsludinājusi meklēšanā šos vīriešus par slepkavības mēģinājumu; viņi ir bīstami

Toyota Motor Corp paziņojusi, ka pirmdien pārtrauks ražošanu trīs rūpnīcās. Spēcīgs lietus sasniedzis arī galvaspilsētu Tokiju, un plūdu dēļ ir apturēta Tozai metro līnijas darbība”, – vēsta izdevums.

Saistībā ar taifūna radītajām negatīvajām sekām turpinās iedzīvotāju evakuācija, izsūtot viņiem rekomendācijas ar tuvākajām izbraukšanas vietām un laikiem. Tie, kuri jau ir evakuēti, tiek ievietoti īpašos evakuācijas centros.

Leave a Comment