Sasaldēju nedaudz tomātu, tie izskatās un garšo kā svaigi. Kāpēc gan marinēt? Šos dārzeņus ziemai vieglāk ir sasaldēt un burkas nevajag

Var sagriezt daiviņās – lielās un mazākās. Var griezt gredzenos – derēs picai un salātiem. Var sagriezt kubiņos – derēs visiem ēdieniem, gan karstiem, gan salātiem.

Sagrieztus tomātus plānā kārtā izliekam uz paplātes, kas izklāta ar polietilēna plēvi, vai platā traukā. Arī no augšas pārklājam tomātus ar polietilēna plēvi un liekam saldētavā.

Lasi vēl: Katras zvaigžņu zīmes ceļš uz bagātību: dažam tas ir caur ērkšķiem

Tādā veidā tie ātri sasals, bet neapledos. Pēc tam fasējam tomātus maisiņos vai uzglabāšanas traukos.

Tagad gaidu nākamo vasaru un tomātu sezonu: esmu sapratusi – marinēti tomāti ir labi, bet ēdienu gatavošanā šie dārzeņi lieliski noder arī saldētā veidā.

Kas jāņem vērā, izvēloties garšvielas?

Kā likums, garšvielām ir ierobežots glabāšanas laiks. Laika gaitā tie zaudē savas īpašības. Izvēloties garšvielas, priekšroka jādod uzticamiem zīmoliem. Tādā veidā ir mazāks risks uzklupt sliktas kvalitātes izstrādājumam.

Garšvielas labāk uzglabāt slēgtos traukos, lai mitruma un svešas smakas ietekmē tās nesabojātos. Garšvielas nedrīkst pakļaut tiešiem saules stariem.

Svaigi garšaugi jāuzglabā ledusskapī. Lai to izdarītu, vispirms to mazgā ūdenī un pēc tam ievieto plastmasas maisiņā ar vairākiem caurumiem. Ledusskapja dārzeņu nodalījumā zaļumi var palikt piemēroti patēriņam līdz 2 nedēļām.

Divas labākās garšvielas sālīšanai un tomātu marinādei

Garšviela Nr.1 ​​Krustnagliņas. Krustnagliņu priekšrocības salīdzinājumā ar citām garšvielām. Krustnagliņas satur ļoti vērtīgu aromātisku vielu, ko sauc par eugenolu.

Aromātiskā viela ir ļoti vērtīga veselībai. Tieši tāpēc krustnagliņas var kļūt par garšvielu nr.1 ziemas gatavošanā. Tas noteikti jāpievieno visiem konservētajiem tomātiem un pipariem.

 

Garšviela Nr.2 Smaļie pipari. Smaržos piparus bieži pievieno ziemas sagatavēm. Var teikt, ka tas ir līdzīgs krustnagliņām, jo… Tas satur eugenolu, lai gan ne tādos daudzumos. Turklāt smaržīgajiem pipariem ir nedaudz atšķirīga garša, kas kopā ar krustnagliņām un tomātiem dod lielisku rezultātu.

Ja tev šie padomi šķita vērtīgi, atzīmē rakstu ar “patīk” un dalies ar to sociālajos tīklos! Būsim gandarīti arī par taviem komentāriem!

Leave a Comment