Sāksies īstais klimata murgs: Šodien Latvijā līdz plkst. 20:00 gaidāma ļoti nepatīkama laika prognoze, jo īpaši šajā reģionā

Šodien Latvijā līdz plkst. 20:00 gaidāma ļoti nepatīkama laika prognoze, jo īpaši šajā reģionā. Sinoptiķi izplata paziņojumu, kuru jāņem vērā tiem, kuri dzīvo šajā Latvijas reģionā. 

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĻMC) izsludinājis dzelteno brīdinājumu par ilgstošu snigšanu Latvijas dienvidaustrumu rajonos. LVĻMC brīdina, ka ceturtdien no pulksten 13:00 līdz 20:00 gaidāms ilgstošs snigšanas periods, kā rezultātā pēcpusdienā atsevišķos rajonos veidosies sniega sega 2-4 centimetru biezumā.

Svarīgi ņemt vērā, ka snigšanas izraisīto slideno apstākļu dēļ ievērojami pasliktināsies redzamība un ceļa apstākļi kļūs bīstami. Kā liecina oficiālais paziņojums, sinoptiķi prognozē gaisa temperatūras pazemināšanos līdz 0..-3 grādiem naktī uz ceturtdienu lielākajā daļā Latgales un Vidzemes reģionu.

 

Pārējos Latvijas novados temperatūra pazemināsies līdz 0..+3 grādiem. Atsevišķos rajonos, kas atrodas Latvijas rietumu un dienvidu teritorijās, būs nelieli nokrišņi lietus un sniega veidā. Nākamajā diennaktī valdošais austrumu vējš saglabāsies mērenā līmenī, brīžiem brāzmās ar ātrumu no 8 līdz 13 metriem sekundē.

Ceturtdien gaidāma mākoņu sega. Sākot no valsts dienvidu reģioniem, daudzos rajonos iespējams neliels lietus un snigšana, bet dienvidu reģionos dažviet gaidāms mērens snigšana.

Atmosfēras temperatūra tiek prognozēta robežās no -1 līdz +4 grādiem. Rīgā gaidāms apmācies laiks, ar minimālu lietusgāžu iespējamību. Ceturtdienas vakarā prognoze paredz nelielu snigšanas iespēju.

Lasi vēl: Pēkšņi aizsaulē devies aktieris no slavena seriāla, kuram nesen tika diagnosticēts vēzis 4. stadijā

Mērenas austrumu vēja pavadībā gan nakts stundās, gan dienā atmosfēras temperatūra būs no 0 līdz +3 grādiem pēc Celsija skalas. Sinoptiķi brīdina, ka tuvākajā diennakts laikā konkrētos ceļu posmos var veidoties apledojums. Tomēr ceturtdienas vakarā un piektdienas vakarā daudzos valsts reģionos ir gaidāmi nodevīgi un sniegoti ceļa apstākļi.

Tiek paziņots, kad gaidāms ļoti spēcīgs sniegputenis Latvijā

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment