Šajā vasaras sezonā gaidāmas spēcīgas vētras, tomēr šīs vētras ar kaut ko atšķiras no citām

“Ziedputekšņu vētra” var rasties ne tikai koku putekšņu, bet arī pļavu zālaugu, piemēram, pelašķu vai ambrozijas, dēļ, sacīja speciālists.

– “Ziedputekšņu vētra” rodas, kad sakrīt divi faktori – vēja apputeksnēto augu bagātīga ziedēšana un sauss un vējains laiks, kas pacels šos putekšņus augstu gaisā un pārnesīs tos lielos attālumos,” sacīja Boliboka.

Kā pasargāt sevi no “ziedputekšņu vētras”

Eksperts atgādināja, ka vislabākā aizsardzība pret alerģiju ir pārtraukt kontaktu ar alergēnu. Piemēram, doties uz vietu, kur ziedputekšņu sezonas laikā nav vēja apputeksnētu koku un zālaugu.

 

Tomēr, ja cilvēks nevar doties uz citu apgabalu, ir jāizmanto pieejamie aizsardzības līdzekļi, norādīja alergologs:

– Medicīniskās maskas un aizsargbrilles jālieto koku un zālaugu ziedēšanas laikā. Vairākkārt lietojamas auduma maskas ir laba aizsardzība pret alerģiju, jo tās aiztur ziedputekšņus.

Lasi vēl: Aizsaulē devies talantīgs aktieris, kura kontā ir 119 filmas: ”No šis pasaules ir aizgājusi filmu leģenda”

Ieteicams valkāt arī apģērbu, kas pilnībā nosedz ķermeni, lai ziedputekšņi nenokļūtu uz ādas, un matus nosegt ar galvas segu. Turklāt ir svarīgi pēc iespējas biežāk mazgāt seju un degunu.

Ziedputekšņu vētras, kas rodas, kad daudz ziedputekšņu tiek izkaisītas gaisā un izraisa alerģiskas reakcijas daudziem cilvēkiem, var būt ļoti traucējošas tiem, kas cieš no alerģijas pret ziedputekšņiem.

Tādēļ, laikā, kad notiek intensīvas ziedputekšņu vētras, alerģijas ciešo personu varētu būt jāievēro piesardzības pasākumi un jāizvairās no ilgstošas uzturēšanās ārā, lai mazinātu simptomus.

 

Leave a Comment