Šajā vasaras sezonā gaidāmas spēcīgas vētras, tomēr šīs vētras ar kaut ko atšķiras no citām

Šajā vasaras sezonā gaidāmas spēcīgas vētras, tomēr šīs vētras ar kaut ko atšķiras no citām un tās var kaitēt ļoti daudz cilvēkiem. 

Latvijā vētras ir relatīvi bieži sastopamas, it īpaši ziemas mēnešos, kad Baltijas jūras reģionā ir pieaugusi atmosfēras nestabilitāte. Šajos laika apstākļos var rasties stipras vētras ar lietavām, sniegu, vai pat ledus nokrišņiem.

Vasarās arī var rasties intensīvas lietusgāzes, kas pavadītas ar stiprām vētrām un negaisiem, bet tie ir mazāk bieži sastopami salīdzinājumā ar ziemu. Kopumā, Latvijā vētras ir regulāras parādības, un iedzīvotāji ir gatavi tikt galā ar to sekām.

Izpildi šo testu: 

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai zini ko nozīmē šie latviešu žargonvārdi? 

1 / 3

Vai zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 50%

0%

 

Kas ir “ziedputekšņu vētra”

Pēc eksperta teiktā, “ziedputekšņu vētra” var rasties pavasara periodā koku bagātīgas ziedēšanas dēļ. Šajā laikā alerģijas slimniekiem sāk saasināties ziedputekšņu alerģijas.

– Koki pieder pie vēja apputeksnētiem augiem. Alerģiju “ziedputekšņu vētras” laikā izraisa tie ziedputekšņi, kas lielā daudzumā nonāk gaisā. Tie ir viegli un ļoti smalki, tāpēc intensīvais vējš tos pārnēsā lielos attālumos. Līdz ar to, jo bagātīgāk zied augi, jo vairāk ziedputekšņu tie izdala,” sacīja Boliboka.

Viņš uzsvēra, ka Austrumeiropā šāda parādība kā “ziedputekšņu vētra” periodiski notiek. Pēdējo reizi tā tika novērota 2012. gada pavasarī.

– Toreiz bija diezgan sniegota ziema, un pēc tās ļoti bagātīgi ziedēja bērzi. “Ziedputekšņu vētras” veidošanās sakrīt ar Saules aktivitātes un magnētisko vētru cikliem. Šī dabas parādība ir saistīta ar dabiskajiem klimatiskajiem cikliem,” skaidroja alergologs.

Tomēr šogad viss var mainīties..

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment