Šajā pilsētā izsludināts sarkanais brīdinājums! : “Tuvākajās stundās situācija var būt ļoti bīstama”

Ilustratīva bilde

Burtiski pirms brīža sociālajos tīklos un medijos izsludināts sarkanais brīdinājums! Jau tuvākajās stundās situācija var būt ļoti bīstama šajā pusē. Cilvēkiem noteikti vajag ņemt vērā brīdinājumu un laicīgi izplānot savas ikdienas gaitas, jo šī nav pirmā reize, kad šis notiek, tāpēc cilvēkiem jābūt uzmanīgiem.

Pēc Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) Prognožu un klimata daļas vadītāja Andra Vīksnas teiktā, tuvākajās stundās Daugavā pie Jēkabpils tiks izsludināts sarkanais plūdu brīdinājums. Tas nozīmē, ka ūdens līmenis upei strauji paaugstinās un pastāv ievērojamu postījumu risks plašā teritorijā, kā arī apd**udēta cilvēku dz**ība.

Ilustratīva bilde

Pašlaik ūdens līmenis Daugavā pie Jēkabpils ir 8,2 metri virs novērojumu stacijas nulles atzīmes. Sarkanais brīdinājums tiek izsludināts, ja ūdens līmenis sasniedz 8,4 metrus.

Vīksna skaidro, ka straujo ūdens līmeņa celšanos izraisa straujā sniega kušana un ledus iešana Daugavas augštecē. Viņš norāda, ka situācija ir nopietna un iedzīvotājiem, kas dzīvo apdraudētajās teritorijās, jāievēro piesardzība un jāseko līdzi LVĢMC un pašvaldību sniegtajai informācijai.

Pārbaudi savas zināšanas par Latviju!

Gribam noskaidrot tavas zināšanas par Latviju! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies jautājumos par mūsu valsti!

1 / 2

Kurš ir Latvijas himnas autors?

2 / 2

Kas bija attēlots uz 5 latu naudaszīmes?

Your score is

Līdz šim brīdim evakuēti aptuveni 100 cilvēki no applūstošajām teritorijām. Jēkabpils pilsētas dome ir izveidojusi evakuācijas centru, kurā var patverties cietušie no plūdiem.

Pašvaldība aicina iedzīvotājus netuvoties applūdušajām teritorijām un nebraukt pa applūdušiem ceļiem. Tāpat iedzīvotājus aicina rūpēties par savu drošību un ievērot glābšanas dienestu norādījumus.

Pašvaldība aicina iedzīvotājus netuvoties applūdušajām teritorijām un nebraukt pa applūdušiem ceļiem. Tāpat iedzīvotājus aicina rūpēties par savu drošību un ievērot glābšanas dienestu norādījumus.

Plūdu situācija Daugavā pie Jēkabpils ir nopietna un tiek pastāvīgi uzraudzīta. LVĢMC prognozē, ka ūdens līmenis upei turpinās paaugstināties, tādēļ iedzīvotājiem jābūt gataviem uz iespējamām evakuācijām.

Tomēr šajā saistībā tas vēl nebūt nav viss! Ir kāds faktors, kurš obligāti jāņem vērā iedzīvotājiem!

Lasi raksta turpinājumu nākamajā lapā

Leave a Comment