Šajā Latvijas reģionā atkal gaidāms ļoti spēcīgs sniegputenis un dažviet pat vētra; esi uzmanīgs!

Latvijas sinoptiķi pavisam nesen izplatījuši ļoti nopietnu paziņojumu attiecībā uz gaidāmajiem laikapstākļiem uz tuvākajām diennakts stundām. 

No sākuma noskaidrosim ko sinoptiķi sola Austrumeiropai, jo tās prognozes būtiski ietekmēs arī Latvijas klimatisko ziemu. Atgādināsim, ka pirms pāris dienām Latvija piedzīvoja spēcīgu sniegputeni. Vai tas ir gaidāms vēl?La

Saskaņā ar sinoptiķu prognozēm ziema nepārsniegs klimatiskās normas robežas. Tajā pašā laikā “kā sniegs uz galvas” var iegūt burtisku nozīmi, jo hidrometeoroloģijas centra eksperti prognozē nokrišņu un temperatūras izmaiņu neviendabīgumu.

Austrumeiropas iedzīvotājiem vajadzētu sagatavoties krasām laikapstākļu izmaiņām. Iespējams, ziemā termometra stabiņš vairākkārt noslīdēs zem -15 grādiem pēc Celsija. Pastāv liela varbūtība, ka ielas atkal sasils līdz nullei. Nestabili apstākļi pārbaudīs hipohondrus gada skarbākajā laikā.

 

Autoritatīvi sinoptiķi brīdina, ka vidējā joslā nežēlīgās salnas nebūs jāgaida, un ziema gaidāma krietni siltāka. Situāciju ietekmēs globālās sasilšanas sekas, kas aptver visu planētu.

Turklāt eksperti par pielaidīgas temperatūras cēloni dēvē parādību, kas pazīstama kā El Ninjo. Šī parādība ir saistīta ar Klusā okeāna ekvatoriālo daļu, kas uzsilst vairāk nekā parasti, izjaucot atmosfēras plūsmu līdzsvaru iztvaikošanas rezultātā.

Lasi vēl: Kāpēc cilvēki baidās iet uz kapsētu ziemā? Tam ir ļoti nopietns iemesls, kuru daudzi neņem vērā

Latvijas sinoptiķi uz tuvāko diennakti sola ļoti skarbus laikapstākļus. Iedzīvotāji tiek brīdināti, lai spētu sagatavoties gaidāmajām sekām. Lūk, kuros reģionos stihija izpaudīsies visstiprāk! 

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment