Tas visus pārsteigs: Rīt Latvijā ieplūdīs aukstā gaisa masa no Arktikas; ko tas nozīmē un ko mums gaidīt?

Rezultātā jāievēro piesardzība, jo ceļa apstākļi var kļūt bīstami slidenas virsmas dēļ. Nedēļas nogalē Latvijā var būt plaši nokrišņi no dienvidu apgabala, sniegs un lietus. Atsevišķos rajonos iespējama stipra snigšana un putenis, kas vēlāk var pāriet lietū.

Sagaidāms, ka pastiprināsies austrumu vējš, Rīgas jūras līča Kurzemes piekrastē brāzmās, iespējams, pārsniegs ātrumu līdz 20 metriem sekundē. Nedēļas otrajā pusē augstākā gaisa temperatūra būs no +1 līdz +6 grādiem.

Turklāt nakts un rīta stundās gaisa temperatūra pazemināsies līdz 0 līdz -5 grādiem. Savukārt atsevišķos Ziemeļkurzemes rajonos temperatūra saglabāsies virs nulles. Nākamajā nedēļā atgriezīsies maigāki klimatiskie apstākļi.

 

Lasi vēl: Pret laikapstākļiem jūtīgiem cilvēkiem jābūt uzmanīgiem: tuvojas grūtas dienas

Sinoptiķi ir brīdinājuši par slapju sniegu un pagarinājuši vētras prognozi Eiropas apgabalā.

Saskaņā ar Valsts hidrometeoroloģijas dienesta datiem naktī uz 18. oktobri reģionā tiek prognozēti nokrišņi slapja sniega veidā. Vēja brāzmas sasniegs 20 metrus sekundē, un gaisa temperatūra pazemināsies līdz mīnus 1 grādam pēc Celsija.

Uz jautājumu vai šogad nāksies mums iztikt bez rudens, sinoptiķi skaidro, ka nākamnedēļ kļūs mazliet siltāk, tomēr visa nedēļa būs lietū un slapjā sniegā. Iespējams nāksies sagatavoties jau ziemas laikapstākļiem.

Leave a Comment