Pieaugs Elektronisko sakaru pakalpojumu cenas; “Izmaiņas saistītas ar straujo izmaksu pieaugumu”

Diemžēl straujais cenu kāpums neatstās izvēli arī elektroniskajiem sakariem un tie arī ir nolēmuši celt izmaksas. Šis būtiski ietekmēs daudzus klientus. 

Valdība apstiprinājusi grozījumus noteikumos par VAS “Elektroniskie Sakari” piedāvāto sabiedrisko maksas pakalpojumu cenrādi, kā rezultātā cenas pieaugs mērenā veidā, kas nepārsniedz 5-10%.

Ministru kabineta noteikumi paredz uzņēmuma vienreizējo maksas pakalpojumu cenu pieaugumu par 4,6%, kā arī radiofrekvenču ikmēneša maksājumu kāpumu vidēji par 9,92%.

 

Savukārt izdevumi par precēm un pakalpojumiem, kas ir nepieciešami citu saimniecisko darbību veicināšanai, piemēram, darba aizsardzības noteikumu izpildei, ir pieauguši salīdzinoši nedaudz par 14%.

Tika apgalvots, ka izmaiņas cenrādī ir saistītas ar straujo izmaksu pieaugumu, kas līdz ar to ir ietekmējušas “Elektronisko sakaru” izdevumus. Proti, izmaksas, kas saistītas ar nekustamā īpašuma ekspluatāciju un pārvaldīšanu, ir piedzīvojušas ievērojamu pieaugumu par 80%.

 

Lasi vēl: Tas visus pārsteigs: Rīt Latvijā ieplūdīs aukstā gaisa masa no Arktikas; ko tas nozīmē un ko mums gaidīt?

Tāpat ievērojamu pieaugumu par 63% ir novērojuši izdevumi par raitai darbības nodrošināšanai nepieciešamajām precēm un pakalpojumiem, piemēram, mērierīču apkopi. Izmaksas, kas saistītas ar informācijas tehnoloģiju ārpakalpojumiem, arī ir piedzīvojušas augšupejošu tendenci, cita starpā ar ievērojamu personāla izdevumu pieaugumu.

Leave a Comment