“8.oktobrī aizsaulē devies talantīgs mūziķis un dziesmu autors”; šis ir milzīgs zaudējums

74 gadu vecumā mūžībā devies talantīgs dziedātājs. Viņš ieguva slavu visā Āzijā ar “Subaru” un citiem hitiem.

 

8. oktobrī viņsaulē devies japāņu dziedātājs Šindži Tanimura, pirmdien paziņoja viņa aģentūra. Viņam bija 74 gadi. Viņsaulē došanās cēlonis netika norādīts, taču ziņots, ka martā viņam bija veikta enterīta operācija pēc tam, kad viņš kādu laiku cīnījās ar slimību.

 

Viņš ieguva slavu visā Āzijā ar savu dziesmu “Subaru”, kā arī uzrakstīja daudzas hit dziesmas, tostarp “Fuyuno Inazuma” (“Zibens ziemā”).

Tanimura dzimis 1948. gadā Osakas prefektūrā. 1971. gadā viņš kopā ar Takao Horiuči izveidoja folkloras grupu “Alise”. Tas debitēja nākamajā gadā, un turpināja izdot daudzas populāras dziesmas. Pēc grupas pārtraukuma 1981. gadā Tanimura sāka solo karjeru, producējot tādus šedevrus kā “Sarai”.

 

2022. gadā “Alise” sarīkoja dzīvu uzstāšanos, lai atzīmētu savu pusgadsimtu, taču nākamā valsts mēroga turneja tika atlikta Tanimuras slimības dēļ.

 

Lasi vēl: Diemžēl šovakar Latviju pāršalca skumja sēru vēsts; aizsaulē devusies cienījama personība

 

Tanimura 2015. gadā saņēma medaļu ar purpura lenti. Viņu atcerēsies arī ar centieniem veidot labākas attiecības ar Ķīnu un kā profesoru Šanhajas Mūzikas konservatorijā.

Leave a Comment