Pret laikapstākļiem jūtīgiem cilvēkiem jābūt uzmanīgiem: tuvojas grūtas dienas

Pret laikapstākļiem jūtīgiem cilvēkiem jābūt uzmanīgiem  šajās tuvākajās dienās, jo tuvojas grūtas dienas. Ir jāsaglabā labs garastāvoklis un harmonija savās emocijās. 

Zemei tuvojas spēcīga magnētiskā vētra. Ģeomagnētiskie traucējumi sāksies ceturtdien, 19. oktobrī, un ilgs vairākas dienas. Vētras spēks būs 4 punkti no 9 iespējamiem. Vētras sekas ietekmēs cilvēku pašsajūtu: var rasties reibonis, vājums un vispārēja stāvokļa pasliktināšanās.

Kad un kādas magnētiskās vētras: prognoze

Magnētiskās vētras laikā pastiprinās Saules vēja daļiņu plūsma, kas iekļūst magnetosfērā un izraisa Zemes magnētiskā lauka perturbācijas. Tas, savukārt, izraisa izmaiņas atmosfērā, piemēram, tā rodas auroras jeb ziemeļblāzmas.

2023. gada oktobrī Eiropā gaidāmas sešas spēcīgas magnētiskās vētras.

ASV Nacionālās okeanogrāfijas un atmosfēras pārvaldes (NOAA) Kosmosa laikapstākļu prognozēšanas centrs paziņoja, ka oktobrī gaidāmas vairākas dažāda stipruma magnētiskās vētras. 19. oktobrī laikapstākļu aktivitāte paaugstināsies līdz 4. stipruma pakāpei no 9. Spēcīgi ģeomagnētiskie traucējumi ar 6 magnitūdu gaidāmi 20. oktobrī, bet mēneša beigās, 25.-26. oktobrī, Saules aktivitāte būs aptuveni 5 magnitūdas.

 

Magnētiskās vētras rezultātā radītā lielā radiācijas deva var būt bīstama cilvēkiem un dzīvniekiem. Cilvēki, kas ir atkarīgi no meteoriem, parasti jūt nespēku: vājumu, nogurumu un reiboni.

Speciālisti brīdina, ka, neraugoties uz pašreizējām prognozēm, patiesībā traucējumu stiprums var būt lielāks vai mazāks, nekā norādīts. Tāpēc ir svarīgi sekot līdzi magnētiskā laika izmaiņām un veikt atbilstošus piesardzības pasākumus, lai mazinātu saules staru ietekmi uz organismu.

Lasi vēl: Atpakaļceļa vairs nebūs: trīs zodiaka zīmju dzīve mainīsies uz visiem laikiem pēc jaunā mēness 17. oktobrī

Nelabvēlīgas dienas: kā magnētiskās vētras ietekmē cilvēkus

Saskaņā ar dažādu avotu datiem magnētiskās vētras ietekmē aptuveni 50-70 % pasaules iedzīvotāju, t. i., katru otro vai divus no trim cilvēkiem. Visbiežāk saules svelme ir migrēnas, locītavu sāpju, miegainības sajūtas, aizkaitināmības un emocionālās nestabilitātes cēlonis.

Magnētiskās vētras visvairāk ietekmē cilvēkus ar sirds un As**svadu slimībām, augstu/zemu As**sspiedienu, psihiskiem traucējumiem un As**svadu distoniju.

 

Leave a Comment