Rīgas Mazākajā galerijā līdz 21. novembrim skatāma mākslinieku Kates Krolles un Reiņa Bērziņa kopizstāde “Ģimenes portrets”

Kati Krolli un Reini Bērziņu interesē dabas elementu mijiedarbība ar cilvēka dzīvi, dažādu vizuālo mediju kontrasts un paralēles, kā arī privātums un kopīgā pieredze.

Abus māksliniekus saista ne tikai kopīga estētiskā pārliecība un virzieni, bet arī kopdzīve, ģimenes saites un bērnu audzināšana no pilsētvides attālā vidē.

Tas nozīmē, ka daba var ne tikai iedvesmot mākslu, bet arī sniegt bagātīgu un pilnvērtīgu dzīves pieredzi, ko var iemūžināt ģimenes portretā. Keita Krolla un Renīsa Bērziņa izstādē “Ģimenes portrets”, kas tika enerģiski veidota speciāli mazākajai Rīgas izstādei, apvienoja trīs elementus – panno, paneļa telpisku turpinājumu, kas novietots slīpā plaknē un tam piestiprinātu puscaurspīdīgu galvu.

Trīs cilvēki, kuri, pēc stāstījuma logā, mazliet dižojas un liek aizdomāties par šo elementu līdzību.

 

Kate Krolle absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmiju un laikmetīgās mākslas skolu Le Fresnoy Francijā. Mākslinieks divas reizes nominēts Purvīša balvai. Krolles darbi bijuši izstādīti galerijā “NOASS”, festivālos Homo Novus un Survival Kit, kā arī dažādos mākslas pasākumos citviet Eiropā.

Reinis Bērziņš 1989. gadā absolvējis Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības nodaļu, pērn ar maģistra darbu ieguvis BDO jaunā mākslinieka balvu 2021.

Mākslinieku duets piedalījās vairākās grupu izstādēs, tostarp “Savvaļa/Savage” izstāžu zālē “Arsenāls” un RIBOCA2, kā arī izstrādāja darbus Dirty Deal Teatro un izrādes festivālam “Starptelpa”. Viņi veidoja darbus arī Valmieras teātra festivālam.

Izstādi atbalsta Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta ministrija. Rīgas Mazākā galerija atrodas Aristida Briāna ielā 9 un ir atvērta septiņas dienas nedēļā, 24 stundas diennaktī.

Leave a Comment