Rīgas iedzīvotājus pārsteidz nepatīkama ziņa; gaidāma maksas paaugstināšanās

Rīgas iedzīvotājus šodien pārsteidz nepatīkama ziņa, jo sagaidāma maksas paaugstināšanās par šo konkrēto pakalpojumu. 

Individuāli aprēķinot apsaimniekošanas maksas, novērojams, ka 71,4% dzīvokļu īpašnieku, kas galvenokārt dzīvo lielajās mājās, pārvaldīšanas maksa pieaugs vidēji par 8 centiem par kvadrātmetru. Tāpat 21,9% dzīvokļu īpašnieku, kas pārsvarā dzīvo vidēja lieluma ēkās, pārvaldīšanas maksai pieaugs vidēji par 10 centiem par kvadrātmetru.

Turklāt 4,3% dzīvokļu īpašniekiem, kuri dzīvo maza izmēra ēkās, maksa vidēji pieaugs par 21 centu par kvadrātmetru. Savukārt 2,4% dzīvokļu īpašnieku apsaimniekošanas maksa vai nu paliks nemainīga, vai samazināsies.

 

Konstatēts, ka apsaimniekošanas maksas izmaiņas galvenokārt saistāmas ar būtisku darbaspēka izdevumu pieaugumu, valsts normatīvajos aktos visiem apsaimniekotājiem paredzētu jaunu apsaimniekošanas darbību veikšanu energoefektivitātes nozarē un būvniecības izmaksu saasināšanos.

Turklāt pakalpojumu kvalitātes uzlabošana it kā ir atkarīga no darbinieku kvalifikācijas paaugstināšanas. Izmaksu pieaugums tika atrisināts 2023. gada aplēses procesā.

 

Vienlaikus RNP ir izklāstījis plānus sava darbaspēka tehniskā nodrošinājuma uzlabošanai un ikdienas darba apstākļu uzlabošanai. Šobrīd pastāv ievērojama konkurence starp darba devējiem, kuri darba tirgū vēlas pieņemt darbā inženierus, tehniskos darbiniekus un ēku vadītājus.

Konkurētspējīgu atalgojuma ieviešana ļaus organizācijai piesaistīt kvalificētus darbiniekus, kas spēj nodrošināt izcilu pakalpojumu kvalitāti un nodrošināt nepārtrauktu klientu apmierinātību. Un otrādi, sētnieku pieņemšana darbā ir kļuvusi arvien grūtāka, tāpēc ir nepieciešams izveidot tīrīšanas brigādes, lai ievērotu tīrīšanas standartus.

Lasi vēl: Tiek nosauktas zodiaka zīmes, kurām piemīt ļoti negatīva enerģija un tās negribot var uzlikt ”ļaunu aci”

Tomēr, ņemot vērā kopējo izmaksu pieaugumu 2022. gadā un ievērojamo energoresursu cenu pieaugumu, kas tieši ietekmē RNP klientu finanšu stabilitāti, tika izdarīta izvēle veikt visaptverošu iekšējo izmaksu optimizāciju. tā vietā, lai šobrīd īstenotu palielinājumu.

 

Leave a Comment