Raža plūdīs straumēm: jūlijā avenes nepieciešams aplaistīt ar īpašu mēslojumu

Tam sekojoši sajauc abus maisījumus – rauga masu pievieno ūdenī ar cukuru; samaisa, atstāj uz 3-4 stundām nostāvēties.

Pēc tam atliek tikai atbrīvoties no misas, lai šķīdums vairs nefermentētu. Jūs varat to uzreiz atšķaidīt spainī ar ūdeni vai atstāt kā koncentrātu un tad atšķaidīt 50 g līdzekļa 10 litros ūdens. Zem katra krūma nepieciešams 1 litrs mēslojuma, bet pirms mēslošanas labāk apliet zemi ar tīru ūdeni.

Lasi vēl: Trīs labas dienas: Mēness kalendārs 2024. gada jūlijam

Otra iespēja mēslošanai ir pelni. Ja izvēlaties šo metodi, tad atšķaidiet 1 glāzi pelnu 10 litros ūdens, samaisiet un zem katra krūma avenes barojiet šādā daudzumā – 1,5 spaiņi uz 1 kvadrātmetru.

5 sieviešu vārdi, kuru īpašniecēm nevajadzētu uzticēties, jo viņas ļoti bieži melo un veido tikai intrigas

Ja augiem ir nepieciešami papildu mikroelementi, var izmantot sāļu mēslojumu, piemēram, magnija sulfātu (epsoma sāli), kas nodrošina magniju un sēru. Izšķīdiniet sāļu mēslojumu ūdenī un aplaistiet augus vai izkaisiet ap augu saknēm.

Lielisks organiskais mēslojums ir tējas. Mēslojuma tējas, piemēram, nātru vai kumelīšu tējas, ir bagātas ar barības vielām un stimulē augu augšanu. Pagatavojiet tēju, uzlejot ūdeni pār svaigām vai žāvētām augiem, ļaujot tai nostāvēties dažas dienas, un pēc tam laistiet ar to avenes.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem latviešu vecvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu vecvārdi? 

1 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

2 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

3 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

Your score is

The average score is 44%

0%

Neaizmirstiet, ka mēslot avenes ir jēga tikai tad, ja tām ir pietiekami daudz ūdens, jo sausums var traucēt barības vielu uzsūkšanos. Regulāra un pietiekama laistīšana ir būtiska, īpaši karstās vasaras dienās.

 

Leave a Comment