Polijas slimnīcā hospitalizētie migranti atklāj, ko viņi dēvē par “elli mežā” Baisi!

Beļsko-Podļaska pilsētā blakus Polijas-Baltkrievijas robežai esošajā medicīnas iestādē migranti atklājuši, kāpēc viņi Baltkrievijas režīma vardarbību dēvē par “elli mežā”, ziņo TV3 medijs.

Trīs cilvēkus šorīt uz slimnīcu atveda Poļu robežsargi un neatliekamā medicīniskā palīdzība. Starp tiem kāds 40 gadus vecs Sīrijas pilsonis, kurš atrodas reanimācijā, kā arī viens irākietis vecumā ap 50 gadiem un 20 gadus vecs kurds, kurš mēnesi nodzīvoja mežā. Viņu sauc Alans un viņš ir futbolists.

Beļsko-Podļaskas slimnīcas galvenais ārsts reanimācijā esošā vīrieša veselības stāvokli vērtē kā ir ļoti smagu, norādot uz abpusēju pneimoniju, iekaisumiem, taču vienlaikus paužot – viņa dzīvībai briesmas nedraud, raksta apollo.lv

“Mūsu slimnīca ir atvēlēta Covid-19 pacientiem, tāpēc mums būs jāmeklē cita slimnīca, kur viņu nogādāt. Veselības stāvoklis ir ļoti smags, bet stabils. Viņš ir bijis aukstumā, nav neko ēdis, dzēris 10 dienas.

Pats nevarēja paiet. Bija tikuši pāri Polijas robežai un tad mūsu karavīri viņus atveda šeit,” norāda Marsels Zadans, Podļeskas slimnīcas galvenais ārsts.

Lasi vēl: Brīnumi notiek: astrologi uzskata, ka šīs 5 zodiaka zīmes NOVEMBRĪ krietni palielinās savus ienākumus

Divu pārējo migrantu, – viena Irākas un otra Kurdistānas pilsoņa veselības stāvoklis ir stabils. Viens no viņiem piekrīt sarunai ar medijiem. 20 gadus vecais Alans par cełu uz Eiropu samaksājis 3600 eiro, saņemot tūristu vīzu Baltkrievijā – atlidoja no Dubajas uz Minsku. Tālāk kārtība jau zināmā – nedēļu pavadīja viesnīcā, tālāk Baltkrievijas drošībnieki nogādāja uz robežas – tur viņš pavadījis mēnesi, vēstī TV3.

“Es esmu slims, neesmu ēdis, dzēris. Vienīgais, ko es vēlos, glābt savu dzīvību, neko vairāk. Neko vairāk. Tur atpakaļ mežā ir bīstami.

Viņi [baltkrievi] mani grūda pāri, grūda robežai – teica kusties, kusties, kusties,” stāsta Alans.

Vīrietis stāsta, ka viņa mamma jau sešus gadus dzīvo Lielbritānijā, tēvu dzimtenē nogalinājuši – viņa mērķis ir Eiropa.

“Es vēlos piepildīt savus sapņus, man ir sapņi. Es neesmu dzīvnieks, neesmu dzīvnieks. Es gribu glābt savu dzīvību, strādāt savu sapņa darbu, dzimtenē es to nevaru,” saka Alans.

Vēl desmitiem migrantu, kuriem izdevies šķērsot Polijas robežu, atrodas Slimnīcā Hajnuvkā, Polijas pilsētā pārdesimt kilometrus no Baltkrievijas robežas. Pie slimnīcas sastopam kurdu, kurš atbraucis meklēt savu ģimeni. Viņa ģimenē katrs par šo ceļu samaksājis 12 000 eiro.

“Mana ģimene dzirdēja par iespēju braukt uz Baltkrieviju un no Baltkrievijas uz Poliju. Saņemt vīzu, ātro vīzu no Bagdādes uz Baltkrieviju un tad uz Poliju. Viņiem apsolīja, ka no Baltkrievijas viņus aizvedīs uz Poliju un tad uz Eiropu. Nedēlu bija viesnīcā Minskā. Tad viņiem piezvanīja un pateica, ka var braukt uz robežu.

Teica, ka vedīs uz Poliju. Tagad viņi ir pazuduši 15 dienas,”

Tālāk sekoja akmens lietus – lasi tālāk

Leave a Comment