Pirmdiena – brīvdiena; kas šodien strādās un kas nē? Svarīga ziņa no dažādām iestādēm!

Saeimas pieņemtais lēmums pirmdienu pasludināt par brīvdienu dažas minūtes pirms pusnakts iestāšanās radījis neizpratni par cilvēku darba statusu šodien.

Saeima iepriekš 29.maiju pasludinājusi par brīvdienu, atzīmējot Latvijas hokejistu bronzas medaļu. Parlamenta lēmums sociālajos tīklos izpelnījies neviennozīmīgu reakciju.

Lai gan daži pauž prieku par paziņojumu, citi kritizē pēdējā brīža lēmumu, atsaucoties uz iespējamu neskaidrību un uzskatot to par politiska populisma veidu.

Kas strādā un kas nestrādā šodien?

Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) izplatījusi paziņojumu, kurā norādīts, ka svētku laikā visā Latvijā būs slēgti visi klientu apkalpošanas centri. Turklāt aģentūra ir informējusi, ka uzticības tālrunis nedarbosies valsts svētku dienās.

PMLP izplatītie dati liecina, ka saskaņā ar svētdien Saeimā apstiprināto lēmumu par grozījumiem likumdošanā ar nosaukumu “Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām” šajā jautājumā nedarbojas visas PMLP nodaļas. diena. Vienīgā nodaļa Rīgā, kas apkalpos tikai klientus ar iepriekšēju pieteikšanos, ir pirmā nodaļa.

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) pirmdien apkalpos savus klientus ierastajā darba laikā. Kā arī tehnisko apskati varēs iet ierastajā pirmdienas darba laikā.

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) klientu apkalpošanas centri pirmdien paliks slēgti. Tos iedzīvotājus, kuri klātienē bija ieplānojuši 29. maijā, VID izmitinās 31. maijā, trešdien. Ar šiem klientiem VID sazināsies individuāli 30.maijā, otrdien.

Pirmdien vilcieni un reģionālie autobusi kursēs saskaņā ar darba dienas grafiku. Turklāt reģionālie sabiedriskā transporta pakalpojumi, tostarp gan autobusi, gan vilcieni, ievēros darba dienu kustības grafikus.

Lasi vēl: Par godu Latvijas hokejistu vēsturiskajam panākumam saeima izziņo priecīgus jaunumus visiem Latvijas iedzīvotājiem!

Sakarā ar svētku ievērošanu ir atceltas visas pirmdien paredzētās tiesas sēdes. Oficiālais tiesu portāls norāda, ka, ņemot vērā Saeimas pirmdien, 29.maiju, pasludināto par brīvdienu, visas tiesas sēdes uz šo dienu ir atceltas.

Tukuma slimnīca publicējusi, ka poliklīnika strādās ierastajā režīmā. Kā arī Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca arī publiskojusi, ka strādās ierastajā pirmdienas režīmā.

 

Leave a Comment