“Pilnīgi neviens neatbrauca”: slavena dziedātāja ģimene neierodas uz viņa bērēm

Kļuvis zināms, kāpēc aizkavējās mākslinieka bēres.

Atgādināsim, ka Boriss Moisejevs mūžībā devās 27.septembrī un pavisam nesen norisinājās dziedātāja bēres. Simtiem cilvēku pavadīja mūziķi viņa pēdējā gaitā.

Producents Leonīds Dzjuniks, kurš ieradās pēdējā gaitā pavadīt dziedātāju un dejotāju Borisu Moisejevu, asi izteicās par mirušā mākslinieka brāli un citiem radiniekiem.

“Par šiem cilvēkiem es nezinu un negribu zināt”, – uz žurnālistu jautājumu par dziedātāja brāli paziņoja Dzjuniks.

Producents piebilda, ka Moisejeva bēru aizkavēšanās bija saistīta citu starpā arī ar to, ka tika gaidīta kaut kādu radinieku ierašanās.

“Cerēja, ka atbrauks kāds no tuviniekiem, no radiniekiem. Neviena nebija, neviens neatbrauca”, – konstatēja Dzjuniks.

Viņš lika saprast, ka visus slimības gadus Moisejevu atbalstīja un par viņu rūpējās tikai viņa mākslinieciskais direktors Sergejs Gorohs. Saskaņā ar producenta sacīto, Gorohs visiem spēkiem mēģinājis nodrošināt māksliniekam darbu, iespēju uzkāpt uz skatuves un komunicēt ar skatītājiem, neskatoties uz to, ka mākslinieka slava jau sāka rietēt.

“Insults – tas ir paralizēts cilvēks. Un tas, ko izdarīja Serjoža Gorohs, dod Dievs viņam veselību un ilgus gadus… Pēc pirmā insulta viņš viņu piecēla, un Borja devās viesizrādēs. Pēc otrā insulta viņam tika rīkoti koncerti, un Borja strādāja uz skatuves. Lai arī viņš bija nedaudz ierobežots dažu vārdu izteikšanā, viņš tomēr turpināja strādāt, dzīvot”, – norādīja Dzjuniks.

Zināms, ka 82 gadus vecais Moisejeva brālis Marks Tolkačs, kurš dzīvo Kanādā, diezgan negatīvi attiecās pret mirušā mākslinieka māksliniecisko direktoru. Vēl vairāk, viņš uzskata, ka tieši Gorohs ir vainojams brāļa nāvē, un viņš vēlas nelikumīgi piesavināties Moisejeva īpašumus.

Lasi vēl: Mūžībā devies izcils Latvijas sporta cilvēks; viņa darbs paliks mūžīgs

Tolkačs nevarēja atbraukt uz brāļa bērēm, radās problēmas ar veselību. Tomēr viņš paziņoja, ka ir gatavs nolīgt juristu un panākt Goroha apsūdzēšanu tiesā, kā arī pacīnīties par Moisejeva mantojumu.

“Man ir mīļotā sieva Ludmila, kura ir pelnījusi viņa bagātību. Man ir dēls Volodja, ir meita Svetlana. Pretendēšu uz visu, kas ir”, – paziņoja Tolkačs federālā telekanāla ēterā.

Leave a Comment