Pieklājīgā vecumā aizsaulē devusies augsto nošu īpašniece un talantīga dziedātāja; klusi un mierīgi

Pieklājīgā vecumā aizsaulē devusies augsto nošu īpašniece un talantīga dziedātāja. Ģimene ziņo, ka viņa aizgājusi klusi un mierīgi. 

Kad cilvēka dvēsele paceļas augšup, to pavada eņģeļi, mirušo radinieku un draugu dvēseles, kā arī citu cilvēku dvēseles, kas to sveicina: “Viņš aiziet pasaulē, atpūšas savā gultā. staigādams savā taisnībā”.

Viņi parāda viņai miera un baudas vietu un soda vietu. Taisnīgā dvēsele nekavējoties ieņem savu vietu un sāk baudīt Dievišķo Gaismu. 

89 gadu vecumā mirusi itāļu operdziedātāja Renata Skoto

Soprāns, kas 314 reizes uzstājās Metropolitēna operā, bija “izcila balss un repertuāra pazinēja”.

Trešdien savā dzimtajā pilsētā Savonā, Itālijā, nomira Renata Skoto (Renata Scotto), neparasti intensīva soprāna īpašniece, kura pēc dziedātājas karjeras kļuva par veiksmīgu režisori. Viņai bija 89 gadi.

Ņujorkā dzīvojošais Renatas Skoto menedžeris Roberts Lombardo sacīja, ka viņam piezvanīja viņas ģimene un paziņoja par viņas nāvi. “Es biju ar viņu runājis pirms vairākām nedēļām, un nekas neliecināja, ka kaut kas tāds varētu notikt,” viņš teica.

Skoto uzturējās gan savās mājas Itālijā, gan Armonkā, Ņujorkā.

“Renata Skoto ir īsta māksliniece un izcila balss un repertuāra pazinēja, apveltīta ar tehniku, muzikalitāti, reti sastopamu personību, kas vienmēr kalpo komponistam un spēj emocionāli saviļņot publiku visā pasaulē visos savas ilgās karjeras posmos,” savā paziņojumā sacīja soprāns Sesīlija Gasdija (Cecilia Gasdia), Veronas “Fondazione” arēnas vadītāja.

Renata Skoto Metropolitēna operā uzstājās 314 reizes, sākot ar debiju Pučīni operā “Madama Butterfly” 1965. gadā. Viņas pēdējā uzstāšanās tur bija 1987. gadā, atkal iemiesojot Čo-Čo-Sanas tēlu tajā pašā Pučīni operā. Viņa bija režisore pēdējai operai, kurā uzstājās, un tam sekojoši tā kļuva par viņas jauno profesiju.

“Man patīk dzīvot tagadnē,” viņa teica 2007. gadā intervijā aģentūrai Associated Press. “Protams, es skatos savus DVD. Es izbaudīju katru savas karjeras sekundi. Tagad es dzīvoju kopā ar jaunajiem dziedātājiem. Es viņus tik ļoti mīlu.”

Dzimusi 1934. gada 24. februārī Savonā, Skoto tur debitēja vietējā operā 1952. gadā Violetas lomā Verdi operā “Traviata” un nākamajā dienā dziedāja šo lomu Milānas “Teatro Nuovo”.

Lasi vēl: Tautas ticējumi 26. augustam: ko nedrīkst darīt, lai nenotiktu nelaime, jo šī ir ļoti enerģētiski spēcīga diena

Milānas “Teatro alla Scala” viņa debitēja 1957. gadā, sezonas atklāšanas vakarā, Alfrēdo Katalāni operas “La Wally” titullomā, kur viņa spēlēja kopā ar Mario Del Monaco. Pie diriģenta pults bija Karlo Marija Džulīni.

Arī interesanti: Ņemu 2 gurķus, 2 olas un kārbu pupiņu. Satriecoši salāti no vienkāršiem produktiem!

Leave a Comment