Pieejama jaunākā laika prognoze uz piektdienu: diemžēl mums vēl nāksies sadzīvot ar grūtībām

Pieejama jaunākā laika prognoze uz piektdienu, rītdienu. Diemžēl sinoptiķi ziņo, ka mums vēl nāksies sadzīvot ar grūtībām sakarā ar sniegu. 

Nakts stundās valsts ziemeļaustrumos galvenokārt snigs. Visas dienas garumā stiprs snigs arī citos Latvijas rajonos. Turklāt atsevišķās valsts daļās var sagaidīt pērkona negaisu ar krusu.

Piektdien sniega biezums Vidzemes un Latgales reģionos prognozēts aptuveni par desmit centimetriem. Ceļa apstākļi būs bīstami daudzās vietās.

Gaisa temperatūra naktī un diennaktī prognozēta robežās no -2 grādiem pie Krievijas robežas līdz +4 grādiem piekrastē. Sagaidāms mērens līdz mēreni stiprs ziemeļrietumu vējš, kura ātrums brāzmās sasniegs 13-18 metrus sekundē.

Naktī piekrastē brāzmas var sasniegt ātrumu līdz 23 metriem sekundē. Savukārt ziemeļaustrumu reģionā vējš visas dienas garumā netiek prognozēts. 

Šobrīd plkst.16.30 uz valsts nozīmes autoceļiem Latgales reģionā, kā arī atsevišķos ceļu posmos Vidzemē un Kurzemē valda izaicinoši braukšanas apstākļi.

Visas dienas garumā ceļu uzturētāju brigādes cītīgi uzņēmās ceļu attīrīšanu un apstrādi ar pretslīdes vielām un neatlaidīgi cenšas uzlabot kopējos braukšanas apstākļus. Kopā 98 ziemas dienesta tehnikas vienības, kas pieder VAS Latvijas autoceļu uzturētājam, ir izvietotas, lai sniegtu savu ieguldījumu šajos centienos.

Lasi vēl: “Darbs pirmajā vietā!”: Šīs 3 zodiaka zīmes, visticamāk, izvēlēsies karjeru, nevis mīlestību

Paredzams, ka piektdien Rīgā būs nokrišņi. Īpaši jūras tuvumā tiek prognozēts mēreni stiprs rietumu, ziemeļrietumu vējš, brāzmās līdz 19 metriem sekundē. Gaisa temperatūra gan naktī, gan dienā gaidāma +1 līdz +4 grādu robežās.

 

Ārzemju sinoptiķi ir strauji mainījuši savu prognozi Austrumeiropai, tostarp Latvijai 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment