Piedošanas svētdiena 2024: ko nevajadzētu darīt un kam lūgt piedošanu, lai 2025.gads būtu laimes pilns?

Ko var ēst piedošanas svētdienā?

Šajā dienā ticīgajiem ir atļauts ēst piena produktus, olas un zivis, bet ir stingri aizliegts ēst gaļu. Tos ēdienus, kas svētdien netiks apēsti, ir pieņemts izdalīt trūcīgajiem vai kaimiņiem.

Tradicionāli šajā dienā cep pankūkas ar siera pildījumu un pasniedz ar skābo krējumu. Gatavo arī siera plācenīšus, pelmeņus un pīrāgus ar biezpienu. Šajā dienā pie galda jāsēžas septiņas reizes. Pie svētku galda nav ieteicams lietot al*o*olu.

 

Ko nedrīkst darīt piedošanas svētdienā?

Pēdējā dienā pirms ciešanu nedēļas nedrīkst apvainot citus, darīt sliktus darbus, lūgt piedošanu tikai ārēji, domāt par sliktām lietām, lamāties, aizkaitināt, atteikties dot žēlastības un palīdzības.

Lasi vēl: Bukmeikeri beidzot ir publiskojuši pēc viņu domām jauno šī gada Eirovīzijas uzvarētāju; Ir zināms kurā vietā atrodas Dons

Šajā dienā ir vērts atturēties no ierastām sadzīves lietām, piemēram, nedrīkst veikt smagu fizisku darbu, tīrīšanu un mazgāšanu. Tomēr šajā dienā nav aizliegumu kristīt bērnu, to var darīt, kā arī precēties, bet jāatsakās no greznām svinībām.

 

Šie svētki iekrīt gavēņa laikā, tāpēc uz tiem attiecas tie paši aizliegumi. Šajā dienā tas ir aizliegts:

Izteikt negācijas, lamāties, apmelot kādu, aizvainot bērnus un vecus cilvēkus;

Veikt ģenerāltīrīšanas darbus, īpaši mazgāt grīdas – ticēja, ka slapjas grīdas simbolizē asaras.

Aizdot naudu – atdos to jums ar grūtībām un nevēlēšanos;

Nodarboties ar rokdarbiem: šūt, adīt, izšūt – var “piešūt” neveiksmi.

 

Leave a Comment