Pelē ģimene, pretēji futbolista lūgumam, nolēma viņu apbedīt vertikālā atdusas vietā

Atvadīšanās sākās vakar plkst.10 un ilga visu dienu. 2. janvārī 10.00 no rīta Santosas pilsētā sākās atvadīšanās no brazīliešu futbolista Pelē. Atvadīšanās ilga 24 stundas. Par to ziņo Brazīlijas portāls g1.

Atvadīties no futbolista bija iespējama futbola kluba “Santos” stadionā “Vila Belmiro”. Dažas stundas pirms ceremonijas sākuma tur tika atvests zārks ar Pelē mirstīgajām atliekām. Līdzjutēji, kas izgāja pilsētas ielās, sekoja autokolonnai un pavadīja futbolistu pēdējā gaitā ar uguņošanu.

Stadiona laukumā tika sagatavotas divas teltis. Viena atradās centrā – tajā bija novietots zārks ar Pelē ķermeni, pie kura varēja doties tikai futbola leģendas ģimenes locekļi.

Otrajā teltī varēja uzkavēties slavenības, kuras pēc Pelē ģimenes uzaicinājuma ieradās atvadīties no futbolista. Viņiem tika atvēlēta atsevišķa eja uz stadionu. Ceremonijā piedalījās arī Luizs Inasiu Lula da Silva, kurš 1. janvārī trešo reizi stājās Brazīlijas prezidenta amatā.

Parastie līdzjutēji no Pelē varēja atvadīties, uzkāpjot uz īpaša pjedestāla, kas atrodas piecus metrus no futbolista zārka.

Lasi vēl: Laimīgie cilvēki 2023. gadā: piecas zodiaka zīmes, kurām visas durvis būs atvērtas

Pēc atvadu ceremonijas noslēguma 3. janvāra rītā pa Santosas ielām devās bēru gājiens. Šajā pašā dienā notika arī Pelē bēres. Pretēji futbolista lūgumam loģistikas apsvērumu dēļ viņš tiks apbedīts nevis Memoriālās ekumeniskās nekropoles devītajā, bet gan pirmajā stāvā. Vēlāk šo vietu varēs padarīt pieejamu faniem.

 

Leave a Comment