Pēkšņi aizsaulē aizsaukts Latvijas izcils dizainers: ”Viņš bija ļoti prasīgs, bet studentiem viņš ļoti pietrūks”

Pēkšņi aizsaulē aizsaukts Latvijas izcils dizainers. Daudzi draugi, kolēģi un studenti atcerēsies viņu kā talantīgu, asprātīgu cilvēku, kas iet pret straumi un dara visu ar izcilību. 

Eksperti apgalvo, ka viņiem izdevies atrast vietu, kur atrodas tas, ko cilvēki mēdza dēvēt par “dvēseli”. Pēc viņu domām, dvēsele atrodas smadzeņu mikrotubulās. Tieši tur tiek glabāta informācija par cilvēka pagātnes dzīvēm un tās iemiesojumiem.

 

Mūžībā devies talantīgs dizainers un izcils pedagogs Juris Krūmiņš.

Juris Krūmiņš dzimis Rūjienā 1972. gada 29. oktobrī, bet viņa ģimenes dzīvesvieta ir Līgatnē. 1988. gadā Juris Krūmiņš uzsāka studijas Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolas (tagad Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola) Arhitektūras nodaļā un 1992. gadā absolvēja ar izcilību.

Pēc tam iestājās Latvijas Mākslas akadēmijas Iekšlietu nodaļā un Aprīkojums (šobrīd LJA Dizaina nodaļas Vides mākslas apakšnozare).

1996. gadā ieguvis bakalaura grādu, kam sekoja mākslinieka diploms Vides mākslas nozarē 1999. gadā. 2000. gadā veiksmīgi ieguvis mākslas maģistra grādu ar izcilību, pievēršoties tēmai “Bīdermeijera mēbeļu stila formu atšķirīgās iezīmes Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja krājums”.

 

Raudāt nevajaga,
Skumstiet, tikai skumstiet…
Tur, kur beidzas taka,
Slejas jauni jumti.
Ziedu kalna galā
Noraudzīšos dienām,
Nepalikšu malā –
Nepalikt man vienam.
(I. Bērsons.)

Cienījamais Latvijas Mākslas akadēmijas pedagogs dizainers Juris Krūmiņš (1972–2023) diemžēl nesen devies mūžībā. Viņš bija izcila un talantīgs persona.

Visdziļāko līdzjūtību!

Arī interesanti: “Gaidāmā pensiju indeksācija rada satraukumu pensionāru vidū: cilvēkiem ar lielajiem darba stāžiem būs vēl mazāk nekā pašreiz.”

 

Arī svarīgi: Sliktas ziņas aktiera Ģirta Ķestera dzīvē

Leave a Comment