Pēc pastaigas pa Latvijas mežiem traģ**ki Slim**cā aizsaulē devies cilvēks; kas tāds fiksēts vien pirms 13 gadiem

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes Slim**cas telpās no gūtajām Vese***as traumām gājis bojā kāds iedzīvotājs, kurš krita par upuri īpaši toksiskajai zaļajai mušmirei, kas ir plaši atzīta par pasaulē v.i.s.n.ā.v.ē.j.o.š.āk.o sēni.

Kā tiek atklāts, tad arī bojāgājušais stāstījis, ka lasījis ēdamās sēnes, no kurām viena gan bijusi nedaudz aizdomīga un dīvaina. Tomēr neskatoties uz to, viņš sēni apēda. Diemžēl viņš neizdzīvoja.

Lasi arī: Jaunavai laimīga diena, bet mežāzis nedrīkst padoties; Dienas horoskops 28. augustam visām zodiaka zīmēm

Saindēšanās pazīmes ir vemšana, slikta dūša un diskomforts vēderā. Gadījumā, ja ir aizdomas par saindēšanos, noteikti nekavējoties jāsazinās ar Saindēšanās informācijas centra diennakts uzticības tālruni.

 

Par zaļo mušmiri

Zaļā mušmire Latvijā tiek uzskatīta par toksiskāko sēni, turklāt pasaulē ir atzīta par vienu no indīgākajām sēnēm. Lielāko daļu n.ā.v.e.s gadījumu saindēšanās rezultātā ar sēnēm var saistīt ar tiešu zaļās mušmires patēriņu.

Tā primārais toksiskais komponents, alfa-amanitīns, nodara neatgriezenisku kaitējumu aknām un nierēm, kas parasti izraisa letālu iznākumu. Turklāt zaļā mušmire satur citas indīgas vielas, proti, amanitīnus un faloidīnus.

 

Esiet vērīgi un nekādā gadījumā neēdiet sēnes par kuru drošību jūs neesat pārliecināts! 

Leave a Comment