Pāris minūtes atpakaļ izplatīja paziņojumu visiem, kuriem šajā Latvijas pilsētā ir kādi mājdzīvnieki!

Pāris minūtes atpakaļ izplatīja paziņojumu visiem, kuriem šajā Latvijas pilsētā ir kādi mājdzīvnieki! Ir ļoti svarīgi, lai jūs iepazītos ar šo informāciju! 

Mājdzīvnieki ir dzīvnieki, kurus cilvēki ir pieradinājuši, lai nodrošinātu tiem pajumti un uzturu. Mājdzīvnieki sniedz daudz priekšrocību cilvēkiem, jo ​​tie var nodrošināt dažādus resursus, piemēram, pienu, gaļu un ādu.

Ir svarīgi atšķirt mājdzīvniekus un mīļdzīvniekus, jo pēdējie galvenokārt tiek turēti biedriskumam un nedod nekādus materiālus labumus.

Mīļdzīvnieku audzēšana bieži vien ir vienkāršs process, un, veicot selektīvu audzēšanu, cilvēki spēj kontrolēt pieradināto dzīvnieku pēcnācēju īpašu īpašību pārmantošanu.

 

Ventspils dome nesen apstiprināja saistošo noteikumu kopumu par mājdzīvnieku turēšanu, ar kuru Ventspilī atcelta ikgadējā nodeva par mājdzīvnieku turēšanu.

Šo noteikumu mērķis ir garantēt, ka mājdzīvnieku īpašumtiesības nerada apdraudējumu indivīdiem un dzīvniekiem, samazināt mājdzīvnieku radīto traumu rašanos un novērst mājdzīvnieku klaiņošanu un lipīgo slimību pārnēsāšanu.

Noteikumi diktē Ventspils novada pašvaldības pārziņā esošo mājdzīvnieku, konkrēti suņu un kaķu, kopšanas un apsaimniekošanas protokolu.

Lasi vēl: Pēc pastaigas pa Latvijas mežiem traģ**ki Slim**cā aizsaulē devies cilvēks; kas tāds fiksēts vien pirms 13 gadiem

Tas ietver klaiņojošu vai neaizsargātu mājdzīvnieku sagūstīšanas kārtību, kā arī iespējamās administratīvās sekas šo noteikumu neievērošanas gadījumā.

 

Leave a Comment